Stoppa Airport Center i Sälen


Gäst

/ #39 Re: Idioti eller framåtanda?

2015-02-16 18:52

#37: - Idioti eller framåtanda? 

 

Västerdalsbanan till Sälen 1928

Gick i graven 1961 verkställt av f.d. kommunikationsministern och landsförrädaren Lars Pettersson (S) som inte kunde se någon lönsamhet med järnväg till (i dag) nordens största vintersportort.

Ska vi inte då påverka (S) att återställa det man har ödelagt innan de hinner ödelägga resten av dalgången?

Sälens Högfjällshotell  ( Johan Wilhelm Kluver 1936) Vansinnessatsning ? eller.. Tycker mig höra hur tongångarna gick. Pessimister lär ha funnits redan då.

Det du har glömt var att det här skedde under djupaste depression.

Jofa  (Jonssons Fabriker i Malung) Grundades 1926 av Niss Oskar Jonsson Malung Företaget blev känt över hela världen.

Ja, Oscar var ett geni. Men det enda som finns kvar av det företaget är ett inaktuellt argument i miljökonsekvensbeskrivningen för flygplatsen.

Fiskarhedens Trävaru AB   (Olle Larsson)  (vinna  eller försvinna var måttot) idag ett av Sveriges största sågverk. Exporterar trävaror till hela världen och är i dag en av kommunens största arbetsgivare. Blev nyligen rekommenderad av kommunens miljönämnd (miljöpartister) att om möjligt försöka flytta företaget till annan ort!

Ja, där ser du vad vi har att göra med. Om vi får våra politiker att rusta upp banan till Fiskarheden i stället för att bygga ett ”luftslott” på Mobergskölen så kan ju bli riktigt bra för Olle.

Svenska Dansbandsveckan i Malung (Skapat 1986 av en liten grupp företagare från Malung) (Första dansbandsveckan gick med förlust, I dag över 50.000 besökare från hela norden.)

Ja, men om ni frågar dansarna så finns det inte en enda som vill ha en flygplats på Mobergskölen. Man vill ha en väg som inte gör sönder husvagnsekipagen på väg upp till Malung.

Mobergskölen Flygfält Rörbäcksnäs ( ev. blivande Airport Center i Sälen)Skapades  i början på 1970 talet av en liten grupp flygentusiaster från Rörbäcksnäs. Dessutom helt i avsaknad av startkapital.

Ett ”luftslott” skapat för mer än 5 år sedan som kommer att dra hela dalgången i fördärvet.

Sixten Jernbergs Museum /Restaurang i Lima.  En nutida framgångssaga  skapad av Lima Besparingsskog. Kostnad 20-25 miljoner  (Hör och häpna! inte en krona från skattebetalarna)

Ja, fattas bara att inte besparingsskogen skulle ge honom det erkännandet.

Detta mina kära"miljöpartister" är bara ett axplock av vad människor med framtidstro och kreaktivitet kan skapa och som inte bara ropar nej! nej !nej!

Miljöpartister?