Intersektionell feminism utan gränser!

Carmen Blanco Valer
Ansvarig för denna petition

/ #1

2014-06-16 12:42

Vi är många antirasistiska feminister som är upprörda över att Nordiskt Forum, som under veckan samlat tusentals feminister och kvinnorättsaktivister i Malmö, samtidigt valt att bjuda in Norges jämställdhetsminister Solveig Horne från Fremskrittpartiet. En minister från ett parti som är känd för sin rasistiska, homofoba, transfoba och anti-feministiska politik.Vi anser att den feministiska rörelsens bredd också är dess styrka. Vi kan inte alltid hålla med varandra. Men att ge utrymme till rasistiska och transfoba talare står i direkt motsättning till kampen för alla kvinnors mänskliga rättigheter och därmed forumets syfte.

Vi tar avstånd från Nordiskt Forums rasistiska och transfobiska talare och vill klart och tydligt slå fast att denna hållning inte är representativ för feminismen i Sverige 2014. Normaliseringen av rasism, homofobi, kvinnohat och transfobi ska under inga omständigheter ske i vårt namn.

Vi menar att feminismen måste vara en del av sin samtid och ta rasismen och dess konsekvenser på allvar. Vi får inte vara rädda för att göra en analys och peka ut en riktning för det feministiska arbetet.
Vår förhoppning är att Nordiskt Forum håller med.