Giftstopp Norrort - Nej till avfallseldat kraftvärmeverk i Täby

Marianne

/ #181 Re Insatt

2014-06-03 19:07

Ditt mail visar att du inte är insatt och jag ifrågasätter starkt att du skulle få hatbrev. Kloka människor respekterar olika åsikter, även om de visar att vederbörande inte är #insatt#
Nollalternativet innebär att fjärrvärme levereras från kraftverket i Arninge med EON som leverantör, kombinerat med Geovärme och luftvärmepumpar, samt fjärrvärme från Fortum för de kunder som önskar detta. Man använder befintliga system. Denna lösning täcker väl Täbys behov av energi och värme. Alternativet ger även valfrihet åt Täbyborna till bästa möjliga pris, mindre miljöutsläpp och betydligt lägre risker för kommunen. Det gynnar även vår fantastiska natur i Hagby med närhet för kommande generationer.
Försök att se det hela med lite perspektiv, såvida du inte agerar i eget intresse. Ett namn i signaturrutan har inget med fakta att göra och vill du kontakta ansvarig så är det inget som hindrar dig att göra detta.
De uppgifter som finns på denna site har källangivelser och är inte en persons verk utan kommer från specialister inom olika områden som engagerat sig i att bevara Täby grönt och skydda vår kommun till kommande generationer.
Se möjligheter och lösningar som är optimala utan att stirra dig blind på en leverantör.
Dessutom skulle en försumbar del av energin från Hagby komma Täbyborna till del, den är avsedd för export. Läs gärna bil. A sid 15-16 i EON s ansökan till mark o miljödomstolen.
Själva kommer jag att fortsätta köpa energi från Fortum som kör med öppna kort med bra villkor.