Vi som vill att Plönningegymnasiet ska få finnas kvar

Pedagogen med rötterna i den gröna näringen!

/ #82 Tänk långsiktigt, det gör man inom den gröna näringen annars överlever man inte!

2014-04-28 06:58

Vindarna vänder, så gör även det demografiska läget, när antalet barn ökar och intresset för den gröna näringen tydliggörs så kommer det inte räcka med ett Naturbruksgymnasium i Halland, det var väl av den anledningen man byggde Munkagård, för att ha möjlighet att utbilda fler arbetstagare och arbetsgivare inom den gröna näringen, en av Sveriges största inkomstkällor. Nu måste politiker och Region Halland ta sitt ansvar och övervintra de svåra åren för att stå redo och visa att vi är ett av de stora gröna länen i Sverige och att våra utbildningar håller hög nivå, vad gör man när inte Munkagård kan ta emot alla elever? Skickar dem till gymnasier utanför Halland? Öppnar Plönninge igen (vad kostar det?)?

Nä, lägg inte ner Plönninge, ge skolorna i uppdrag att under de svåra åren förbereda sig för de goda åren, vilka möjligheter finns, hur kan man matcha sina utbildningar för att få bästa möjliga utfall, vad behöver våra blivande arbetstagare och arbetsgivare för förmågor i sitt framtida värv, läsa läroplaner och kursplaner, förklara för ungdomar att man mycket väl får en högskoleförberedande utbildning, om man gör individuella val, när man läser ett yrkesförberedande program.

Vad vill dagens ungdomar ha när de är klara med sin utbildning? Jo, ett arbete, möjligheterna till det är goda efter en utbildning på ett Naturbruksgymnasium!