Giftstopp Norrort - Nej till avfallseldat kraftvärmeverk i Täby

Erfaren Täbybo

/ #5 Kommentar från part i målet

2014-04-02 17:44

I fas 2 kommer verksamhetsavfall som specificeras som avfall att förbrännas. Avfallet är varken förnybart eller återvunnet utan verksamhetsavfall som aldrig kan benämnas miljövänligt. Helt i strid mot kommunens miljöpolicy. Till detta kommer en starkt ökande trafik för transporterna av avfallet, även detta påverkar miljön negativt. När vi talar om verksamhetsavfall i dessa volymer speciellt importerat finns det ingen praktisk möjlighet att kontrollera innehållet.
TMAB kan inte visa att kostnaderna blir lägre för fjärrvärmen eftersom detta styrs av EON. Inget energibolag dumpar priserna för enskilda brukare.
Det är även ovärdigt av en kommun eller kommunalt bolag att lura Täbybor att satsa hela sitt kapital för att skapa en trygg boendemiljö åt sina barn och sedan kallt meddela att kommunen ersätter dem om marknadsvärdet sjunker eller om villorna inte går att sälja. Själva vill representant från TMAB inte bo ii Hagby eller i närheten" Kanske dags att vi väljer politiker vi kan lita på och ha förtroende för.