Bevara Blasieholmen - flytta Nobelbygget!


Gäst

/ #93 Sten Nordin bloggar om Nobel Center

2014-03-05 17:08

http://stennordin.se/2014/03/05/arbetet-med-stockholms-nya-nobelcenter/
Nordin:
"Efter att en vinnare utses, först då börjar den politiska processen att se över planerna, gå ut på samråd och därefter fatta ett formellt beslut i kommunfullmäktige. Och därför, precis som jag kommenterar i Dagens Nyheter i dag, är tullhuset från 1876 en senare fråga."

Han lämnar således öppet för en rivning och uttalar inget stöd för tullhuset - än mindre för magasinsbyggnaderna.

Tidigare har hans sekreterare skrivit ang. de kulturhistoriska byggnaderna:
"Som det ser ut nu så finns det ännu inga färdiga planer på hur Nobelcentret ska se ut. Det är därför inte klart hur framtiden för tullhuset på Blasieholmen ser ut. Det kommer eventuellt att rivas, beroende på det framtida Nobelcentrets behov, men det är för tidigt att säga i dagsläget."

Något intresse från moderat håll att bevara byggnaderna tycks inte finnas. Med rivningen av stationshuset vid Norra Station och klocktornet, som skulle bevaras enligt stadsfullmäktige, i färskt minne och stadsbyggnadsrådet Regina Kevius (alias Rivina Rivius) märkliga förklaringar via SMS varför rivningen skedde kan ingen längre lita på M vad gäller bevarandet av historiska byggnader och miljöer i Stockholm. - Trist, men snart är det val !