STOPPA SD-FORUM PÅ SVT

Gunnel Gomér

/ #70 Re:

2014-01-09 11:01

#68: Ashley P. -

Hej Ashley!

Jag har varit snart sju år på SVT Debatt - med viloperioder emellan naturligtvis. De senaste fyra åren har jag debatterat i eget namn, i offentlg identitet i möte med tusentals anonyma. Det var bättre förr...ja...men långt ifrån någon ryggdunkande idyll. Det var hett och stridigt då också. Men SVTs forum hade inte kidnappats av skrivbordskrigare från SD och övrig extremhöger på den tiden. Modereringen från SVTs journalister var aktiv, kunnig...och de raderade sällan några inlägg. Många olika röster fick komma till tals.

De senaste åren har mest handlat om en territoriell strid om kommentarsfälten. SD (och på senare tid nynazister) har arbetat för att dominera debattrådarna och för att jaga iväg oliktänkande. Samtalsklimatet är otäckt!

Det är orimligt att Sveriges Television utvecklats till en lokalavdelning till Avpixlat och de andra rasistiska hatsajterna. Vi debattörer har påpekat snedheten länge. Nu har vi svart på vitt-fakta som visar att 50-80% av inläggen skrivs av debattörer från extremhögern. Det är debattörer som avskyr kvinnor som tar plats lika mycket som de avskyr muslimer.

Inför valrörelsen vill vi som driver denna petition att Sveriges största debattsajt ska bereda plats för äkta politisk dialog...och se till att människor som yttrar sig inte utsätts för näthat, hot och systematisk stalking.

Är du med på det?