STOPPA SD-FORUM PÅ SVT

Våra licenspengar används bland annat till att upprätthålla ett debattforum på SVT där minst hälften av kommentarerna härrör från debattörer som också skriver på den ökända (rasistisk, främlingsfientlig och högerextrem) bloggen "Avpixlat.

(Se undersökning som Researchgruppen gjort nedan.)

 

Kvinnor som för fram feministiska, antirasistiska eller vänsteråsikter hotas, trakasseras, kränks och blir till och med hackade

av andra kommenterare i SVT:s forum.  Kvinnor i min facebookgrupp vittnar om förföljelser och hot som fått dem att fly forumet och vidta åtgärder för att skydda sig själva och sina närstående.

Många har kontaktat SVT:s ledning, demokratiminister Birgitta Ohlsson och media utan att få minsta gehör för detta allvarliga problem på ett av Sveriges största debattforum. SVT-debattforums kommentarsfält har alltså under lång tid fungerat som arena för SD-anhängare som kunnat skrämma bort andra debattörer.

Nu uppmanar vi alla kvinnor, antirasister och övriga licensbetalare som inte vill finansiera ett forum som kommit att bli ytterligare ett tillhåll för SD-anhängare att stödja oss med sin namnunderskrift!

VI KRÄVER ATT SVT SNARAST VIDTAR ÅTGÄRDER FÖR ATT KUNNA HÅLLA ETT DEBATTFORUM DÄR KVINNOR TÖRS YTTRA SIG UTAN HOT OCH FÖRFÖLJELSER OCH DÄR DET ÅTMINSTONE FINNS EN AMBITION ATT SKAPA ARENA FÖR DEMOKRATISKA MENINGSUTBYTEN!

Siv Adermalm, moderator i facebookgruppen "STOPPA HAT, HOT OCH SEXUELLA TRAKASSERIER AV KVINNOR I OFFENTLIGHET!"http://img607.imageshack.us/img607/7113/l12u.jpg