STOPPA FÖRSKOLEBESPARINGARNA

Linda

/ #29 Lärarförbundet.

2013-12-17 21:37

Hej Linda,

Lärarförbundet har tagit väldigt allvarligt på situationen i vår kommun. Vi har senast i förra veckan lämnat ett föreläggande om arbetsmiljöåtgärd till Utbildningsförvaltningen, och då inte särskilt för Linghem utan för hela kommunen. Tyvärr är situationen lika allvarlig överallt. Vi ser att förskolorna har för stora barngrupper, vi ser att fritidshemmen har om än mer pressad situation. Vi ser att lärare har en enorm arbetsbörda inom alla verksamheter. Detta har påtalats för kommunen och nu är ärendet lämnat till Arbetsmiljöverket. Just nu väntar vi på att få svar av dem.

Det du kan göra som förälder är att anmäla kommunen till Skolinspektionen. Kommunen har redan idag fått synpunkter därifrån, men vad vi ser är ännu inget gjort, tyvärr. Makten ligger hos de som har pengarna och det är politikerna. Ytterst är det kommunfullmäktige som äger beslut om hur pengarna ska fördelas.

Jag blir jätteglad när jag ser att föräldrar börjar agera. Själv har jag också barn i förskolan, så jag är berörd även så.

Hjälps vi åt och trycker på från olika håll, kan vi få till en förändring. Hoppas Corren snappar upp ditt brev och gör en nyhet av det. Opinionsbildning är det bästa sättet att påverka politikerna, och det är särskilt sant just nu, eftersom det är val nästa år.

Jag vet inte om detta är svaret som du hoppades på, men jag hoppas att vi kan fortsätta kämpa ihop. I vår avdelning har vi en särskild grupp som engagerat sig i frågan kring minskade barngrupper i förskolan.

Hör gärna av dig igen!
Sandra Wahlström
Ordförande
Linköpings lokalavdelning
Lärarförbundet