Folkomröstning om invandring

Bo de Silva

/ #304

2013-10-30 13:59

Blev frågande när jag här på första post läste:
"Hjälp i alla asylrättsliga fall. Kontakta oss på ..."
Ska man tolka denna uppmaning som en förmån, en hjälp till att få stanna i Sverige utan att ha några asylskäl, eller ska man se det som en hjälp att få saklig information om den gällande asyllagstiftningen, som så grovt överträds av Migrationsverkets ledning, så att man får klart för sig att man inte får stanna? Vad ska man tro?
Men nog blir vi allt fler och fler som anser att Sverige för länge sedan tagit sitt ansvar. Nu har vi verkligen dragit vårt står till stacken och kan inte tvingas att ta emot fler välfärdsflyktingar. Men detta inser inte våra makthavare och beslutsfattare. Nu handlar det bara om att de själva ska få framstå som oerhört generösa och godhjärtade i omvärldens ögon, men på det svenska folkets bekostnad. Ja, det är alltid lätt att vara generös med andras resurser. Man blir så trött på att ideligen höra att Sverige måste ta sitt ansvar så fort det gäller människor som säger sig vara på flykt - ja inte på flykt ifrån något, utan på flyt till något - den svenska skattefinansierade välfärden. Hur vore det om den svenska regeringen för en gångs skull tog sitt ansvar mot den egna befolkningen, som ändå i fria val sett till att dessa förrädare lyckats kommit till makten, och struntat i att ta ansvar för alla dessa falska asylsökande?
Det är ju uppenbart att de inte företräder det svenska folkets talan, och det har de inte gjort under de senaste 30 åren. Och tala inte om att Sverige är en demokrati, för det smakar jäkligt illa att ta det ordet i munnen numera.