Medelklassupproret

socialisten

/ #16 Re: Ni har fel

2013-10-04 19:44

#15: Medelklassen - Ni har fel

Detta är kvalificerat skitsnack:

Den "tärande" sektorn du pratar om är t.ex. skolan som utbildar våra barn så de kan jobba i de "närande" företagen i framtiden. Är det fel?

Varför tror du att du jobbar halva året utan lön om du betalar 50% i skatt? Om du betalar 20% av din lön till mat, betyder det då också att du jobbar 20% av året utan lön? Jag förstår inte logiken. Du betalar för att leva i detta samhälle. Om du vill leva i Rusland eller USA kan du säkert få betala mindre i skatt, men då får du leva med den kriminalitet och osäkerhet som följar med ökade sociala skillnader, samt ångesten att inte ha råd med sjukhus, om du blir sjuk och inte kan jobba. Är det det du vill?

Hur vet du att detta inte är världens näst bästa välfärd? Eller att det i alla fall var det.

Sälj bort SVT och få skitradio och skitTV som de har i USA med reklamer var 5:e minut. Varför bor du i Sverige?

Varför skall vi vanliga medborgare få fler pengar till privat förbruk, när det som behövs är offentliga satsningar på skola och omsorg? Varför ökar konsumptionen mer om det är privata som förbrukar än om det är stat och kommun som förbrukar? Det förstår jag inte. Kom ihåg att en ordentlig lön till de som är arbetslösa idag också kommer att öka konsumptionen. Fler pengar till de rikaste betyder fler pengar i skattely - inte ökat konsumption.

Med vänlig hälsning,

En socialistisk medlem av medelklassan som inte tror på egoism.