Häv skolinspektionens beslut att stänga Lundsbergs skola

bengt l. 49 ( G )

/ #76

2013-09-03 22:50

Den sista veckans händelser säger nog mer om skolinspektionen/(Sverige?) än om LS och några överspända elevers tokiga beteende. De här elevernas "beslutsamma friska hy" övergick nog fullt ut i "eftertankens kranka blekhet" - särskilt när de fick lämna skolan i brådrasket. Men till skillnad från skolinspektionen ( SI ), så inser de säkert hur fel det var från början till slut. SI däremot, borde inte behöva göra samma misstag - nämligen att handla ogenomtänkt. Det borde väl finnas några vuxna personer med båda fötterna på jorden, som kan hjälpa myndigheten att inte göra bort sig. Om nu inhibitionsbegäran godtas ( det mesta talar för det ), så måste nog myndigheten tillfälligtvis ( i t.ex. 6 månader ) omyndigförklaras.
Och kanske fru Begler får flytta till elefantkyrkogården i Stockholm fortare än kvickt.
Är det inte också konstigt att så få föräldrar/elever hyllar och tackar SI för deras insats - utan att det tvärtom av alla direkt inblandade uppfattas som ett rättsövergrepp från SI:s sida ??
Eller - kallas det inte ståndsrätt - det som SI sysslar med ??
Ja, vad kan det annat vara när en skola som enligt universitetsenkäter ( se facebook ovan )
har toppvärden vad gäller trivsel - och skolresultat - behandlas på detta nesliga sätt av en svensk myndighet.
Någonstans borde det väl framkomma att den goda trivseln beror på de många duktiga anställda,
som dagligen gör goda insatser.
Kanske SI inte inser att vi är flockvarelser - på gott och ont - och att vi därtill ( alla ) lider av dödssyndernas tillkortakommanden... i större eller mindre grad.
Det kanske inte är så konstigt att det ibland blir fel...
Så - vi skall inte döma för hårt - dock bör Myndigheten ( SI ) i kraft av sin förväntade kompetens ha en större uppsträckning än eleverna.
Men - tyvärr har nu myndigheten under så lång tid försökt ta heder och ära av ett stort antal vuxna och elever - och föräldrar - kopplade till LS att det blir svårt att se att samma personer kan sitta kvar i ledningen hos denna myndighet innan det här är över.
Man kan väl säga att myndigheten nu satsar allt på ett kort för att förgöra LS - en Sancho-Pancha-strid i modern tappning - som jag ser det.
Om det inte vore för att det var verkligheten, så kunde det vara komiskt.
Men - SI är ju en ny myndighet - och det är kanske inte så lätt i början - men när en hel myndighet verkar förvandlas till en kamporganisation, som bedriver mobbing på hög nivå - då har det gått helt snett...