Ja till Gruva i Jokkmokk

Dennis

/ #5 In the eye of the beholder.

2013-09-01 11:52

Pantad hmm fint ordaval.

Turismen försvinner inte pga en gruva och troligen kommer inte en ny typ av turister för att besöka gruvan heller. Nya näringar kommer att växa fram en del riktade mot gruvområdet och andra för att mer folk kommer till orten. Kommunen får chansen att växa valmöjligheter för att kunna arbeta och bo i Jokkmokk ökar.

Genom en gruva i Sverige ökar man likaså den världsliga marknaden på Järnmalm av bra kvalitet framtaget under hög miljöstandard och minskar trycket på nya gruvor utomlands i länder som inte är utvecklade och som förorenar miljoner gånger mer än ett utvecklat land som vi gör.

Framtiden kan man göra mycket med om man arbetar på den. Bostäder byggs, arbetare anställs entreprenader ökar. När gruvan sedan slår igen har kommunen troligen växt till den grad att man har andra näringar som tar över och samhället utvecklas hela tiden så vem vet vad som kan starta upp i eller runtomkring Jokkmokk.

Kommunen får arbeten, staten får intäkter, mineraler tas fram på ett 1000gånger mer miljövänligare sätt än någon annanstans och gör att utsläppsnivåerna inte ökar på andra platser där kompenserande gruvor startar, föroreningar av vatten här och i andra länder är det stor skillnad mellan när vi förorenar något gör de det mycket. Dagen de inte kan dricka sitt vatten kommer vårat att bli deras.

Framtiden är den man bygger för generationerna som kommer som utvecklat land behöver vi tänka på vad vi kan göra för att minska miljöförstöringen på vår planet ett av dem är att bibehålla de näringar vi är bland de bästa på i världen på med ett miljötänkande.

Koexistera med andra näringar är viktigt likaså för att skapa en bättre balans. Så när du säger pantade så menar du egentligen gruva = mycket dåligt som egentligen betyder ingen Gruva = bra för Sverige Väldigt dåligt för miljöpåverkan av världen i stort.

Ha också i åtanke att jag är för en gruva i Jokkmokk om kvaliteten och kvantiteten håller de är två viktiga bitar att bygga gruvor som är av mindre slaget är något som inte borde göras.

Mvh Dennis