Vi vill bryta den "onda cirkeln" för Lomma kommuns skolor


Gäst

/ #35 Re: Döva politiker

2013-06-03 07:21

#27: Förälder. - Döva politiker

Politikernas resonemang ang resursbehov i skolan gör att jag tappar förtroende för de som styr. Jag har röstat blått alltid och har alltid känt mig tillfreds med sättet kommunen sköts. Men nu blottar sig ett antal för allvarliga svaga kort när det gäller skolan.

Att som Berngarn säger och tror att Lomma har så bra lärare så de klarar mindre och mindra anslag hela tiden håller inte. Långsiktigt kommer att det att leda till att de bästa lärarna börjar jobba på andra ställen. Sedan är det itne lätt att vända en spriral med en sämre skola med kvarvarande uttröttade pedagoger som gått ner sig och inte orkar varker flytta eller att göra sitt jobb så bra som de en gång kunde.

Att prata om budgetar som inte hålls när man ska skära ner handlar ju mer om att resurstilldelningen är för liten, snarare än att de inte klarade att hålla budget. Vi har rektorer som flyttat som protest mot låga budgetar. Jag och flera med mig tycker det är viktigare med en väl skött skola än att hålla prestigen i att inte våga justera skattebasen. Om nu alla andra områden på besparingar är uttömda och det endast återstår skolan att spara på så ställer jag hellre upp på att betala mer i skatt än att se det drabbar ungdomar och all personal i skolan. Vi får otroligt mycket i form av lärarangemang och det enda vi gett tillbaka hittills har varit att fortsätta rösta på dem som drar ner mest på skolan.

Om inte detta vänder kommer jag aktivt att leta efter alternativ att byta ut styret i kommunen. Om det blir rött eller annat utbrytarparti får vi väl se vilka möjligheter som fins.

Jag har ju sett andra svar här som eftrlyser delvis samma sak.