SVT-avgiften är ovärdig en demokratisk stat.

Victor R

/ #2 Re:

2013-05-13 17:30

#1: - Ja, det underliga är att användandet också kräver flera andra betalningar. För att få tillgång till det som numera kallas för "teknikneutral" mottagning av SVT, SR och UR och det som de menar innebär Public Service. Du måste ha köpt utrustningen själv. Du har tillgång till elektricitet, som driver utrustningen. Du har en leverantör av nätverket. Du har en distributör av bredbandet eller annan källa till uppkopplingen. Du betalar naturligtvis moms för allt detta, vilket innebär att du redan betalar skatt för allt du har betalat med dina egna pengar.
Samtidigt lever vi i en tid, där alla förväntas ha någon av dessa tekniska hjälpmedel i vår ego eller i vår bostad. Man skulle lätt kunna kalla det för att det tillhör "allmänbildningen" att ha tillgång till Internet idag.
Är regering och riksdag verkligen så angelägna om pengar till SVT, SR och UR, att man är beredd att tvinga de som inte har råd med någon SVT-avgift, att hellre göra sig av med utrustningen. Och vara utan dator med internet-uppkoppling, smartphone, surfplatta eller dvd-spelare?
Är det egentliga målet att återgå till en "digital analfabetism" i landet, bara därför att Sveriges regering och riksdag ser en "politisk objektiv och neutral" Public Service, som så nödvändig?