Rädda Radio Extrem - Pelastakaa Radio Extrem

mauri nygård
kokkola

/ #49 Yksityistämisen vuoksi

2007-11-27 19:07

Suomen hallituksen kuten EU:nkin tärkein asia näyttää olevan kaiken mahdollisen yksityistäminen. Se tähän Extreminkin lopettamiseen näyttää sopivan, kuten keskustelun alun viesteissä jo vihjailtiinkin.

Extrem on niin suosittu maksukykyisen nuorison keskuudessa, että se estää kunnollisen ruotsinkielisen bisnesradion toiminnan. Siispä Extrem pitää poistaa. Suomenkielisetkin bisnesradiot aloittivat muka paikallista tarvetta tyydyttämään, mutta sittemmin niiden on sallittu yhdistyä laajoiksi ketjuiksi.

Kun nyt jo Ahvenanmaalla Konstsamfundet ja muutamat yksityiset ovat aloittamassa sähköisen viestinnän puolella, niin nehän tarvitsevat sitten kuuntelijoita ja katselijoita myös mantereen puolelta. Eikä Ruotsikaan ole kaukana, itse asiassa Maarianhaminaa lähempänä. Ja sitten kun bisnes alkaa kannattamaan, niin Konstsamfundet voi vaikka irrottautua ja jättää rahan tekemisen mukana olleille mukaville kavereille.

Ruotsissa tosiaan Suomi-lähtöiselle viestinnälle on hyvin tilaa, sillä siellähän ei valtio tue Suomesta tulleiden kulttuureja läheskään siinä määrin kuin Suomessa tuetaan, ja pitääkin tukea, ruotsinkielisten kulttuuria.

Sitä olenkin pikku ikäni ihmetellyt, että miksei Suomen ruotsinkielinen yhteisö, mm. sen etua ajavat puolueet, tee juuri mitään suomenkielen aseman parantamiseksi Ruotsissa? Painosta kunnolla Ruotsin hallituksia! Jopa Meänkieli pohjoisessa näyttää olevan pian kokonaan haudassaan. Jos suomenkielen asema Ruotsissa saataisiin kohdalleen, niin loppuisivat puheet pakkoruotsista Suomessa, tai no ainakin vähenisivät ratkaisevasti.

Ihmettelen muuten, mihin katosi eilinen samankaltainen viestini.