Rädda Radio Extrem - Pelastakaa Radio Extrem

Peter Ragnvaldsson
Esbo

/ #38 Löjligt från M. Uusitalo o P. Manninen & Co

2007-11-27 10:38

Tehdään sitten oikeudenmukaisuutta! Ruotsinkieliset maksavat sitten vastedes ainoastaan yhtä monta prosenttia lupamaksuja, kuin on ruotsinkielisiä lähetyksiäkin! Eikö olisikin oikeudenmukaista?! ..tai sanottaisiinko 5%:ia. Sopisi minulle oikein hyvin.
perti manninen painuisi itse jonnekin opiskelemaan vaikkapa suomen kieltä...

Nu till sak! EXTREM skall vara kvar! Måste våra ungdomar bli finnar för att få ha ungdomskultur och radio på sitt eget språk (såsom en viss Isak Sand i Korsholm tycks vilja)?
I ett land med två språk (eller tre för att inte glömma samiskan), borde man kunna leva på sitt språk helt ut. Svenskan skall inte reduceras att bli ett språk som man bara talar hemma när ingen finne hör på. Våga stå på er och använd ert språk..ÖVERALLT! Svenskan är inte heller ett språk som vi skall vara glada om vi får använda det hos myndigheterna utan ett språk vi använder överallt i Svenskfinland (även i huvudstadsregionen och särskilt DÄR).
Om vi inte använder oss av vårt modersmål i t.ex. butikerna osv. , vem använder det då? Många finskspråkiga får aldrig chansen att prova på att tala svenska efter skolan eftersom ingen finlandssvensk talar svenska med dem.
Prova själv på stan! Jag har gjort det nu i över fem års tid i huvudstadsregionen och aldrig ännu blivit sämre bemött. Någon gång får man svar på engelska men svara då på engelska.
För att kunna ha kvar vår radio och TV och annan service på svenska, måste vi själv sluta vara smygsvenskar!