Rädda Radio Extrem - Pelastakaa Radio Extrem

Pakkoruotsi .net
Helsinki

/ #34 Pakkoruotsi

2007-11-26 21:41

Tommy Rosenqvist kirjoitti: "Poistakaa sitten pakkosuomi, niin pakkoruotsikin poistuu samalla. Noin 95 prosentin enemmistöllä onnistunee suhteellisen helposti. Vai olisiko sittenkin niin, että enemmän kuin noin viisi prosenttia (vrt. suomenruotsalaiset) väestöstämme pitää ruotsin kielen opiskelua hyvänä asiana..."

Ei onnistu helposti, sillä politiikka on lehmänkauppaa. Pakkoruotsi tuli, on ja pysyy kouluissa hallituspuolueiden välisten lehmänkauppojen tuloksena.

"Puolueiden ohjelmat ja julkilausumat lentävät jätepaperilaatikkoon jokaisten vaalien jälkeen, ja uusi hallitus päättää sitten, mitä yhdessä tehdään. Hallitustyöskentelystä tulee käytännössä lehmänkauppaa."
– (Pertti)Salolainen kertoo totuuden Suomen hallitustyöstä, Helsingin Sanomat, 7.3.2007

RKP on ollut hallituksessa yhtäjaksoisesti 1960-luvulta. Noin 2/3 suomalaisista (mm. Taloustutkimus Oy:n gallup) olisi valmis poistamaan pakkoruotsin, eli jos asiasta saisi päättää kansa, pakkoruotsi poistuisi heti.

Kouluopetus ei kuitenkaan voi perustua ihmisten mielipiteille - oli mielipiteet pakkoruotsin puolesta tai vastaan - vaan demokratiassa valinnanvapauden rajoittamiselle tulee olla ratonaaliset perusteet, ja kouluopetuksen tulee olla rationaalista, ei asenteisiin pohjautuvaa. Järkeviä perusteluja ruotsin pakollisuudelle ei kuitenkaan kukaan ole pystynyt antamaan.

http://www.pakkoruotsi.net/perustelut.php