Simstrand till Gammelboda

Kontakta namninsamlingens skapare

Diskussionsämnet har skapats automatiskt av petition Simstrand till Gammelboda.

Varje Cent viKtig?

#1 Grattis...

2013-06-06 20:35

Visst blir ekonomin bättre i Ankeborg med en simstrand för några skuldböleobor..... Dylika städer runt om i landet satsar man på något som tillbringar turismer el. eventuellt nya arbetsplatser!

Gäst

#2 Re: Grattis...

2013-06-06 20:47

#1: Varje Cent viKtig? - Grattis...

De ju säkert såpass långt som 1-2km till närliggande strand på andra sidan bron.... som lär växa igen och inget görs åt den för att håla en "naturlig" fin strand fin? Kanske vi sku på samma gång föreslå "skriv under" att höja skattesatsen så att bodaborna får en egen lyxrestaurang så att "vi andra" får vara i fred på andra håll i Raseborg?  

:o)


Gäst

#3 Gammelbodaplanen

2013-06-07 05:07

Till Gammelboda planeras en mängd nya tomtplatser i den här planen. Att rita in en simstrand kostar ingenting i det här skedet och istället för att sälja strandremsan så bör den bli tillgänglig för allmäheten. De tomter som kommer att säljas med havsutsikt ger tillskott i kassan för hela Raseborg och samtidigt förhoppningsvis flyttar det fler personer in som betalar skatt i den gemensamma kassan. Knipnäs har strand, centrum har strand, Österby har strand, Tenala, Bromarv, Box, Skåldö - gammelboda som är byggt på en holme är utan. Nu har vi chansen att öka på trivseln också i gammelboda med det havsnära varumärke som vi vill ha i vår stad.
Strandlejon

#5 Re: Gammelbodaplanen

2013-06-07 15:52

#3: - Gammelbodaplanen

Tänk om man skulle behålla naturen som den är och bygga fina "tomter mitt i naturen" utan att beröra vattendrag, botten, strandlinjer m.m.  Knipnäs, stallören, Ramsholmen, Campingen, Källviken mm. är natruliga stränder som gärna kunde underhållas lite bättre.

Vad hände med den trevliga bryggan på Ramsholmen, som dock var i behov av uppdatering?
Blev det en vacker betongklump kvar som också kan beundras av turisterna?

Man rev ner hopptornet och nyligen rutschkanan i vid Knipan, inget kvar.... åt vilket håll tycker man att utvecklingen går?

Ganska säkert säljs dessa tomter i gammelboda även som området runt är nu, frågan är alltså vart man spenderar intäkterna i Raseborg??