Demokrati i Söderhamn

Kontakta namninsamlingens skapare

Diskussionsämnet har skapats automatiskt av petition Demokrati i Söderhamn.


Gäst

#1

2013-02-04 11:50

ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN
#2

#2 Re:

2013-02-05 00:34

Tänk om bara fler kunde våga skriva på!!!! Om vi blev flera hundra.#1: -

 

Nada

#3 Vem står bakom denna petition?

2013-02-05 08:46

Vem har tagit fram denna petition?

Gäst

#4

2013-02-05 10:09

Ylva Larssons ande kommer alltid att finnas kvar i Söderhamn

Gäst

#5

2013-02-05 11:43

Här i Söderhamn har de redan tagit av oss
yttrandefriheten.
KUL

#6 demokrati

2013-02-05 11:55

Vision och varumärken gäller även makthavare. Det är inte vad som skrivs som är skillnaden .Det är det som GÖRS - ditt lyssnande - dina handlingar ! Fram för yttrandefrihet , humor och glädje! Bort med positioner och stängda dörrar och sega hiarkiska gubbar som maktkrampar!!!!
Pröjsaren

#7

2013-02-05 12:02

Invandrarna får allt de pekar på,om något inte faller dem in blir det protest och politikerna
bugar och säger förlåt..etc.Vi får inte påpeka fel m.m.allt åker i papperskorgen.Vi är rasister,
främlingsfientliga,nazister öch facister.
Politikertoppen gör opp nästan allt i enrum och deras partimedlemmar röstar sedan med utan att
veta riktigt vad det handlar om.
Jossan

#8

2013-02-05 12:02

Det är inte bara gubbar som maktkampar och maktkrampar. Det kan vara farligt att inte tycka som chefen i Söderhamns kommun, oavsett kön. Lågt i tak och odemokratiskt! Men denna gång satte de sig på en starkare person och vi har dessutom forskare med ett intellektuellt kapital som kan föra vår talan! Tack för det.
roar

#9 Re: Vem står bakom denna petition?

2013-02-05 12:12

#3: Nada - Vem står bakom denna petition?

Det står i uppropet. Bara att läsa!

KUL

#10 Re:

2013-02-05 12:15

#7: Pröjsaren -  

 Invandrare får inte alls allt de pekar på . Det här är sandlågde nivå. Fakta tack.

Kommunalarbetare

#11

2013-02-05 12:49

Vågar inte skriva under, är välkännt att skriftliga varningar delas ut som konfetti och kommunalrådet är den som detaljstyr. Snackar fint men verkligheten är en annan. Stort tack till forskarna som lyfter detta.

Gäst

#12

2013-02-05 13:44

Är född och uppvuxen i S-hamn, utflyttad sedan många år men sommar-söderhamnare med sommarstuga sedan 1976. jag har alltså sett mycket av den förändring som S-hamn genomgått. Finns säkert saker som förändrats till det bättre, men av det som syns, utåt, är förändringen totalt negativ. Det började med att E-center etablerades och fick som resultat att Söderhamns centrum nu saknar ett levande stadsliv och mer liknar en halvfull galleria. ( En ansvarig politiker föreslog inglasning av centrum, som en riktig galleria - man tar sig för pannan.)
Så anställde man en ny stadsarkitekt. En extern tillsättning, inte en lokal förmåga eller någon med närmare anknytning till Söderhamn. Precis vad som behövdes för att utifrån kunna se med "nya ögon" på vad som kan förbättras och vad som kan göras av alla de tillgångar som Söderhamn har.
Men det gick inte så bra.Stadsarkitektens kompetens och professionalitet störde tydligen gamla invanda beslutsgångar.iTillbaka till det gamla för säkerhets skull även om man förlorat just det som man som mest behövde - kompetens och nytänkande.
.
Calle

#13 Re: Re:

2013-02-05 13:46

#2: #2 - Re:  

 

Som anställd på kommunen vågar jag inte skriva under. Tack alla som står upp och kämpar!
Calle

#14 Re: demokrati

2013-02-05 13:48

#6: KUL - demokrati 

 

Gäller även maktkrampande gummor!
Kicki

#15

2013-02-05 15:54

Ganska ironiskt att många är rädda för att skriva under ett upprop FÖR demokrati ;) Det säger väl allt.

Gäst

#16

2013-02-05 23:01

Fram för Demokrati
Magnus Svensson ( C ) Söderhamn

#17 Gärna fler förslag....

2013-02-06 16:36

Hej,
Tycker det är intressant att denna dialog och petition väcker så stort engagemang. Även jag har skrivit under. En intressant frågeställning man ändå ställer sig är hur man skapar öppenhet, dialog och trygghet i det demokratiska arbetet.
Att så många känner rädsla och att man tystas ner skrämmer mig. Av all de som valt att ej skriva sina namn i kommentatorsfältet, skulle det ändå vara befriande att få höra vad ni anser att vi som beslutsfattare bör göra. Kom med exempel på saker som förbättrar vår demokrati, som öppnar upp de politiska processerna – så att ni känner att ni är delaktiga i det demokratiska arbetet.

Om denna petition skall nå framgång, vilket jag hoppas – så behövs en idégivning och förslag på hur det skall bli bättre. Jag deltar gärna i den dialogen, för jag tycker det är viktigt!

Olov Andersson

#18 Re: Gärna fler förslag....

2013-02-06 17:01

#17: Magnus Svensson ( C ) Söderhamn - Gärna fler förslag....

1) Stöd dina politiker-kollegor att våga välkomna denna petition.

2) Stöd kommunens personal att öppet välkomna densamma.

 

 

Greta Spjuth

#19 Re: Gärna fler förslag....

2013-02-06 17:35

#17: Magnus Svensson ( C ) Söderhamn - Gärna fler förslag....

Då vill jag gärna svara dig vad jag upplevde angående mitt och många flers engagemang för att få stopp på Sven Ove Blom och Bromsäng recyclings lagring av fluff mm. Jag mailade/ringde Länsstyrelsen, Kemikalieinsp, kommunens sophantering, Räddningtjänsten, ja listan kan bli lång. Jag bad "snälla kom ut och titta" men det hjäpte föga. Till slut ringde jag dig eftersom jag visste vem du var och ville att du skulle hjälpa till att få någon inom kommunen att agera för "vår" sak. Ditt svar var att det inte var nåt du kunde göra. Låg väl inte på ditt bord vad jag kunde förstå. Själv har jag jobbat på arbetsplatser dit folk vänt sig för att få den service de har rätt till och fick jag ett samtal som inte var direkt till mig gjorde jag allt för att personen skulle få kontakt med den det berörde.  Jag lovar dig, det var en hederssak.

Greta Spjuth, Bromsäng

förvirrad

#20 Medborgarförslag eller petition?

2013-02-06 17:55

Nu är jag förvirrad. Jag trodde jag skrev på ett medborgarförslag. Är det inte skillnad på det och en petition?
undrande

#21 undrande

2013-02-06 19:45

Endast magnus svensson och jan erik berger av söderhamns politikerna välkommnar detta.
Vart är de andra och jag ser inga social"demokrater" Som välkomnar ett demokratiskt söderhamn.
Hur tolkar man det. Finns det en rädsla inom det egna ledet ? Starke man lyser med sin frånvaro och sitter tyst.
Svagt!
Magnus Svensson ( C ) Söderhamn

#22 Re: Re: Gärna fler förslag....

2013-02-06 19:52

#19: Greta Spjuth - Re: Gärna fler förslag.... 

 Hej Greta,

nä det låg ej på mitt bord och hade ej rådighet. men jag pratade med Bygg och miljö ett gäng gånger. kontaktade Sveriges kommuner och landsting (SKL) samt pratade med jurister. jag kunde ej lova dig något varpå jag ej lovade något. Men det företog inte att jag lade ner mkt timmar på det ärenden.. även om det ej låg på KUS bordet. men som politiker är man även ansvarig för sådant som händer utanför sin egen nämnd.

Dock är det tragiskt att detta inte gick att stoppa.

Greta Spjuth, Bromsäng

#23 Re: Re: Re: Gärna fler förslag....

2013-02-06 20:19

#22: Magnus Svensson ( C ) Söderhamn - Re: Re: Gärna fler förslag....

Tack för ditt svar Magnus. Det ger en bild av hur svårt det är att komma igenom den kommunala byråkratin. Vi trodde att miljökontoret/chefen skulle ta sitt ansvar och förbjuda Blom att fortsätta sin verksamhet som då gått helt överstyr. Nu blev det ialla fall stopp i och med brevet till miljökontoret från vår advokat, men vi kände stor maktlöshet över den ignorans som visades oss, som ansvarstagande och engagerade kommuninnevånare.

Greta Spjuth, Bromsäng


Gäst

#24 Lisa

2013-02-06 20:22

#22: Magnus Svensson ( C ) Söderhamn - Re: Re: Gärna fler förslag....

Bra att det finns rakryggade politiker och kommunanställda! Chefer och politiker borde uppskatta öppenheten. Bättre det än "backstabbers". Det pratas och tycks väldigt mycket, men ytterst få står upp och är beredda att offra det minsta av sin bekvämlighet. Vissa som står för sina åsikter har mycket att förlora, andra som pratar bakom ryggen är bara fega. Gläds åt de öppna, fria som skrivit under! De är i alla fall ärliga! Och straffa dem inte!!!!!

Magnus: Inspirera till ett tillåtande klimat.  Det gör du redan!

 

Politik torde vara ett verb

#25 Vänta nu...

2013-02-07 03:59

...låt inte detta bli en "chattsida" för enstaka politiker. Detta är större än partipolitik och det vore olyckligt om det blir ett forum för medborgardialog med enskilda politiker. I uppropet finns formuleringen: "- Vi uppmanar de politiska partiorganisationerna att initiera en genomgripande diskussion om hur kommunen bör fungera som arbetsgivare och hur den politiska ledningen kan ta det ansvar som den faktiskt har." Bland de som skrivit under finns flera politiker från olika partier. Jag är en av dem. Det väsentliga är vad partierna GÖR av detta framöver och jag ser fram emot att få följa resultatet parti för parti. För det är utan tvekan så att politikerna har ett betydande ansvar såväl när det gäller arbetsmiljön för kommunens anställda som när det gäller att värna demokratin. Vi har fått uppdraget att ansvara för att de gemensamma resurserna på bästa sätt kommer till gagn för kommunens invånare. För att lyckas med det behöver vi en personal som mår bra och en god dialog med dem som bor i vår kommun.
Så till alla politiker i alla partier: gå hem och gör läxan så vänder vi den här rackarns skutan!