Ett brev till partiledningen

Kontakta namninsamlingens skapare

Diskussionsämnet har skapats automatiskt av petition Ett brev till partiledningen.


Gäst

#51 Stå emot högerns dogmer

2012-01-12 00:18

Det är viktigt nu att alla vi som finns i olika rörelser går samman och trycker på för att (S) återigen ska bli ledande vad gäller att bygga det trygga välfärdssamhället. Och vi måste alla stå upp mot högerns ovetenskapliga dogmer som tyvärr fått råda alltför länge. Dogmer som gör de rika rikare men som förstör för oss andra och som berövar oss vår framtid.
Se även http://timogan.name/attatertahjartatipolitiken/index.htm. (Gräsrötter för att återta hjärtat i politiken)


Gäst

#52

2012-01-12 17:32

Vi kan inte stå & se på när Sverige förfaller.

Gäst

#53

2012-01-13 00:49

Frihet i smått Enighet i stort Kärlek i allt

Gäst

#54

2012-01-13 13:39

Hoppas att denna petition får gehör för jag är så oerhört trött på att höra medlemmar uttrycka sig om en massa dravel istället för att hänge sig åt POLITIKEN som ju trots allt är deras jobb. Nu får det vara nog med förskolefasonerna.

Mvh

Nina

Gäst

#56

2012-01-14 00:12

Stöder Håkan till 100% och efter hans besök här i Trollhättan där han fick en chans att ge raka och tydliga budskap så kommer det krävas väldigt mycket för att jag ska ändra på detta.

Gäst

#57

2012-01-14 11:41

DEMOKRATI betyder inte att man tillåts att bara kritisera andra.Det betyder att man själv också måste lyssna på andra & komma med egna förslag tillsammans med andra.Och att man själv kan ta till sig av kritik & ändra uppfattning.Nu finns det ingen ärlig demokrati i vårt parti.

Gäst

#58

2012-01-14 14:00

Har vid många tillfällen uttalat och skrivit precis det som nu formulerats brevet till partiledningen.Försökt att stötta parti och ledning sedan kongressen men det verkar meningslöst så länge detta skitspel pågår!Förändring krävs!
ej politikproffs men röd

#59

2012-01-14 19:59

måste man vara medlem för att få skiva under eller räcker det att man röstar på partiet? Kom igen snälla ni riktigt engagerade, visa oss vanliga väljare hur bra ni är istället för att tjafsa inbördes... Att föra en inbördes diskussioin förstår jag känns angeläget...men inte till priset av att folk inte vill rösta på S för att det är för mycket tjafs, väl? Det känns som om Sverige rämnar mitt framför näsan på oss alla då högern sliter sönder välfärden och S bara låter det ske och inte ens kämpar emot längre utan våra representanter bråkar inbördes... och vi vanliga väljare sitter tysta som möss och fattar inte riktigt vad som sker! Heja detta upprop
!
Vanlig svensson.

#60 Re: Från medlem

2012-01-14 20:40

#59: ej politikproffs men röd -  

 Hej! Man behöver inte vara medlem men jag undrar VARFÖR? ni inte vill vara medlemmar?

Det krävs inga övriga åtaganden eller något krav om att man måste göra vissa saker.Det väljer man själv & det är bra att stödja partiet med en medlemsavgift som inte är så dyr så att de flesta nog har råd med det istället för att gå ut & äta pizza en gång.Det är värt att satsa den summan till allas vår välfärd istället.

Det är verkligen värt att vara med för att få information om vad som sker & för att kunna vara med & påverka politiken.Så tveka inte.Ju fler vi är, ju mer kan vi påverka.Bli medlem med oss andra.


Gäst

#61

2012-01-14 22:37

Äntligen... Men en fråga: Varför har stödet för vår valde partiordförande dröjt så länge? Vår tystnad har spelat förtalskrafterna inom media och politiska motståndare i händerna och försvårat eller hindrat oss från att fä rörelse i Rörelsen!
Vi måste komma ihåg att flera av kritikerna varit ansvariga för förlustvalet 2006 och som sedan varit bromskrafter inför 2010. Jag anser fortfarande att Socialdemokraterna är ett 50-procentsparti och med starkt stöd hos folket - bara vi pratar socialdemokratisk idépolitik och lyssnar till våra rötter.
Även om det inte hör hit just nu, så missade vi enormt mycket genom att inte föra ut Lissabonfördraget till folkomröstning. Vi lider av detta genom att många då vände oss ryggen.
Låt oss finna en annan liknade, för alla viktig fråga med demokratiskt socialistisk inriktning - då får vi folket tillbaka - och rörelse i Rörelsen./ Lennart Fagerblom
ej politikproffs men röd

#62 Re: Re: Från medlem

2012-01-15 09:46

#60: Vanlig svensson. - Re: Från medlem

Tack för snabbt svar! Jag tror för min del att det inte handlat så mycket om den ekonomiska spärren för ett medlemsskap utan det handlar om att jag inte alltid röstat S i alla val, någon gång har min röst gått till V så jag har bara inte velat binda upp mej... Men det är klart, du har rätt, information vill jag ju ha och mer möjlighet att vara med att påverka. Så nu får det väl kanske bli ett medlemsskap då^^ !

Per Arne Frisk

#63 Jag eller partiet!

2012-01-15 12:08

Själv valde jag S på grund av dess politik. Fastheten mot kapitalet med en klar och säker utveckling för landets industri/arbetsmarknad, solidaritet, det sociala engagemanget från min födsel till min bortgång. S-ledarna ställde alltid partiet och därmed medborgarna före sitt ego.

Den här bilden har sakta men säkret falnat. Vi jagar febrilt efter en ny ledare, typ Hjalmar, Tage eller Olof. Men samtidigt falnar också vår politik i de ständiga fotbyten så att snart ingen bryr sig, i alla fall avvaktar media vår reaktion, det kommer snart en ny och då blir det intressant....
Gör om och gör rätt, ny kongress och alla som vill vara ledare stig fram i ett öppet val!
Vanlig svensson.

#64 Re: Re: Re: Från medlem

2012-01-15 13:40

#62: ej politikproffs men röd - Re: Re: Från medlem 

Hej! Igen.

Har själv röstat på "vänsterpartiet" en gång i mitt vuxna liv,men i övriga val så har jag insett att jag är en Socialdemokrat.Men jag glädjer mig givetvis om det går bra även för "vänstern" eftersom många frågor inom vårt parti är ganska lika deras.Men den Socialdemokratiska politiken överensstämmer bäst med mina värderingar för folket & arbetarklassen,fast bägge partierna behövs verkligen emot högerns Allians.

Ju mer "rött" vi får, desto bättre är det för oss & för våra chanser att sänka det minoritetsparti som Alliansen faktiskt är.Så välkommen till det "röda gänget" .


Gäst

#65

2012-01-15 15:07

Man har ju funderat varför det är som det är inom vårt kära parti.Men nu blir det ju klarare och klarare allt efterom detta tjuvskytte fortsätter. Våra s.k. partikamrater verkar inte klara av att inte längre ha den s.k. makten. Och då frmastår de i all sin prakt helt avklädda. De har bara jobbat för sin egen skull och inte för vårt parti. Slutet på vårt brev är precis vad jag känner. Kan vara med och öppna dörren för dessa så att vi blir ett helt parti igen.

Gäst

#66

2012-01-15 18:13

Vi måste börja föra vår politik och sluta ägna oss åt smutskastningskampanjer som de gör i USA! Vårt parti är viktigt!

Gäst

#67

2012-01-15 18:20

Nu får det vara slut, med alla påhopp.

Gäst

#68

2012-01-15 19:05

De är tråkigt att man går till angrepp mot sin partiledare offentligt. Försök att hålla ihop partiet utåt åtminstone och ta diskussionerna internt. Alla krafter behövs för att ta tag i den politik som vi vill föra fram. Skärpning.

Gäst

#69

2012-01-15 19:47

Sluta baktala och smutskasta Juholt för öppen ridå!
Har ni kritik mot honom,så ta det inom partiet!

Gäst

#70

2012-01-15 20:46

Vi inom partiet måste kämpa tillsammans och stötta våran partiledare,som på ett föredömligt sätt driver våra hjärtefrågor bland annat användningen och fördelningen av våra skattepengar.
Ett stopp av utförsäljning av viktiga samhällsfunktioner,Järnvägar,El,Tele.




Gäst

#71

2012-01-15 20:49

Jag kräver ett omedelbart slut på allt krypskytte.
Hushållaren

#72 Ideologin - Socialdemokratin. Till gamla Soc. Dem.ledningen!

2012-01-15 20:51

Håkan är vald, respektera vårt val!Det är Håkan Juholt som skall utse ledningsstyrelsen i vårt parti, så sitt vackert i båten och invänta Era uppgifter!
Hälsningar
Bengt Blomberg

Gäst

#73

2012-01-15 20:58

En för alla, alla för en. Jag har under lång tid uppmärksammat den enorma oro som finns i partitoppen. De förtroendevalda i partistyrelsen och verkställande utskottet riktar gång efter annan stark kritik mot den enhälligt valde partiledaren Håkan Juholt och mot S, och fortsätter de på samma sätt så har de totalt förbrukat sitt förtroendekapital och skall omedelbart lämna partiet. Vi gräsrötter tror på Håkan Juholt, men för att han skall nå ut med sitt budskap, så måste alla i partitoppen förstå att de måste stödja sin egen partiledare och sitt eget parti. Det här har pågått alldeles för länge redan, och nu enas vi och lägger det här bråket bakom oss och tillsammans kämpar i för en valseger 2014, så väl mött då vid valurnorna!

Gäst

#74

2012-01-15 23:04

Jag har skrivit på för att understryka att vi har både en duglig Partiledare och en fullgod politik. Som den borgliga Alliansen ena stunden smutskastar och i nästa stund kopierar. Lotta
Svensson

#75 Re:Från medlem

2012-01-15 23:29

#61: -  

 Det är nog för att det har satts "käppar i hjulet" redan ifrån första början då Håkan Juholt blev vald till vår partiledare.Han har blivit motarbetad redan innan han har fått någon möjlighet att visa vad han går för, av högeranhängare som är "livrädd" för han´s goda förmåga att debattera & föra partiet framåt.Men väldigt mycket av sina egna som nog själva var ute efter en "högre" position inom partiet & inte vill inse att det inte blev så nu när folket har valt sin ledare.

Men ingen får en högre befattning inom politiken om den inte förtjänar att få det.Tycker personligen att Håkan Juholt är rätt person på rätt plats men med alltför många "bromsklossar" omkring sig, som inte vill släppa fram honom till hans rättmätiga uppgift.

Så dessa "bromsklossar" bör nog kliva åt sidan för folket´s skull & för att vårt parti skall få det förtroende som vi strävar emot & vill uppnå.