Stoppa politikerna från att flytta Duveds f-3 till Åre


Gäst

#1

2015-01-09 15:24

Med det underskott som redovisas så kan det bara löna sig att bygga ny skola i Åreområdet. Sälj nuvarande mark/skola i Åre by och använd de pengarna för att bygga ny skola. Tänk långsiktigt och låt bli att skicka barnen hit och dit med bussar och skoltaxi. Presentera en kostnadsbild med ALLA delar inräknade.
Fritids, resor, mer personal tidigare på skolorna för att ta emot alla barnen. Hur ser det ut om 10 år ? 15 år ? 20 år ? Detta är allvarligt med tanke på att näringsutvecklingen drabbas av dåliga skolbeslut. Ingen kompetent personal flyttar hit med familjer med den här Kalle Anka skolan.

Gäst

#2

2015-01-09 20:04

Eftersom alla nämnder i vår kommun är berörda av dessa neddragningar och snabba beslut. Anser jag att alla i kommunen borde få säga sitt gällande om året skola borde säljas för att kunna använda dessa 120miljoner för att dels få stabilitet i budget och bygga en tillräckligt stor skola så våra barn får arbetsro. För vad åre kommun gör nu mot våra barn och äldre är oacceptabelt. Stoppa dessa kortsiktiga lösningar och tänk till innan handling.

Gäst

#3

2015-01-11 10:30

Tycker det är en dålig ide.


Gäst

#4

2015-01-15 09:24

Det är viktigt att politiker i vår kommun har visioner.

-För att trafik miljö byggnation skall fungera på lång sikt skall växande kommuner sprida ut sina centra av service. Det är inskränkt att leva i den tron att koncentrera service till Åre. Trafik kommunikationer, parkeringar arbetspendling och miljö försämras vid en så gammal invand tanke att koncentration av service är effektivt.

Jag som flyttat hit till Duved ser växtvärken som Åre är inne i. Det är viktigare att kunna erbjuda parkeringshus i Åre för att få bort trafiken från gatorna än att dra dit skolklasser till en allt sämre miljö.
Visionen skall vara att bygga fungerande lokala byar runt åre: Duved, Undersåker etc. / Frithjof Kronblad