Att arla sänker mjölkpriset mot svenska bönder.....

Rune Lanestrand

#1

2014-09-27 09:38

Arla har under många år motarbetat de små trogna mjölkproducenterna. Nu står de medelstora på tur.


Gäst

#2

2014-09-27 12:27

Jupp detta var ena bra sak


Gäst

#3

2014-09-27 12:48

Inte en dag för tidigt att protestera mot cynismen och kallsinnigheten hos stora Gluff-Gluff i mejeribranschen.

Gäst

#4

2014-09-27 15:31

de är väl helt blåsta

Gäst

#5

2014-09-28 14:57

Bönder är något av det viktigaste som finns för Sverige

Gäst

#6

2014-09-29 12:38

Svenska bönder behövs!! Öppna landskap..

Gäst

#7

2014-09-29 13:16

Höj gärna priset på mjölken, men se till så att höjningen kommer mjölkbönderna tillgodo så vi kan behålla produktionen i Sverige

Gäst

#8

2014-09-29 20:55


RE: Information om vad som finns på nätet

Vill bara kommentera detta upprop då jag själv är mjölkproducent och leverera till Arla.Pga att det är ett överskott på mjölk i världen, dvs efterfrågan på mjölk är lägre än utbudet

av mjölkråvara, så trycks mjölkpriset ner till oss mjölkproducenter. Vi lever på en global marknad

så vi möter konkurrensen överallt, även i Sverige. På grund av Rysslandskrisen ökar överskottet i 

Europa och vi kommer att drabbas ännu mer av lägre priser samtidigt som man släpper på

mjölkkvoterna 2015 i Europa vilket gör att vi tror att produktionen kommer att öka ytterligare.

Det är några anledningar till att vi måste hitta nya marknader utanför Europa där vi kan finna lönsam

avsättning för vår mjölk.

 

Alla investeringar Arla gör är noga utvalda för att ge maximal långsiktig lönsamhet till Arlas ägare. Mejerierna blir större, mer effektiva, och samtidigt färre, och Arla kan sälja sina produkter på allt fler tillväxtmarknader. Båda delarna är viktiga nu när utbudet och konkurrensen ökar generellt och efterfrågan framför allt ökar på marknaderna utanför EU.

 

Att Arla väljer att lägga bud på ett Egyptiskt mejeri följer den plan vi har i Arla att lyfta ut mer mjölk från Europa för att mjölkpriset inte ska sjunka ytterligare pga av en överproduktion i Europa. Efterfrågan finns på mejeriprodukter bla Asien. Afrika Sydamerika osv.

De här 620 miljonerna är inga pengar man kan ta och dela ut till de svenska mjölkbönderna utan Arla lånar pengar till en sådan investering så att den investeringen kan bidra till ett högre mjölkpris för Arlas alla mjölkbönder även de svenska.

Bästa sättet att hjälpa de svenska mjölkbönderna är att köpa Arlas produkteri affären då ni handlar eftersom alla produkter bidrar till vårt mjölkpris. Att Arla kan betala ett högt avräkningpris gör att de flesta mjölkbönderna får ett högt avräkningspris eftersom deras pris styrs av Arlas pris. 70% av mjölkbönderna i Sverige leverera till Arla och jag skulle tippa att ca 15-20% till är beroende av Arlas pris  så köp Arlaprodukter och inte handelns egna varumärken. Glöm inte att 50% av osten är import 40% av yoghurten är import. Det görs så många produkter av vår mjölk idag som bidrar till vårt mjölkpris.

Tyvärr så tänker många konsumenter bara på dryckesmjölk när man pratar mjölkbönder och pris men det 

är bara en liten del av våra produkter


gett upp

#9 Re:

2014-10-07 19:39

/ #8

 KRIS för  mjölkbönderna 2013, nu kommer redan nästa snyting!! 

Det är kört för de flesta stackarna särskilt dom yngre som satsat hårt

Och som nu många av dem får dras med ekonomiska konsekvenser 

Så länge dom lever för nu kommer vi se

Konkurser!!


Gäst

#10

2015-07-30 20:07

Det är för bedrövligt att arla inte värnar om dom svenska bönderna. Det är värt att betala mer för svensk mjölk. Jag fattar inte ens hur Sverige kan importera produkter som vi är självförsörjande på. Bedrövligt och beklämmande är vad det är.
Dickens

#11 Re:

2015-10-06 11:30

#8: -  Ang Svensk mjölk. Absolut ska svenska konsumenter köpa svenskt, ost, mjölk mfl mejeriprodukter. Konsumenterna är dock väldigt dåligt informerade. Hur många vet att alla  Arlas produkter inte är svenska. Arla "pratar" gärna, ofta och mycket om svensk mjölk, svenska bönder, öppet landskap. De utländska korna och deras landskap hör vi inget om. Bregott reklamen visar välmåenden kor i idylliskt landskap. Bregott tillverkas av svensk mjölk "om det inte är brist", då används utländsk mjölk. Undrar hur ofta det är brist, och när vi får se dom korna i tv. Anja medverkar i reklam, vet hon om att det snart inte finns svenska mjölkbönder kvar. Ska svenska kor bli av med "rättigheter" ?