Djurförbud för Furuviksparken

Den 14 dec 2022 sköts tre apor (schimpanser) till döds i Furuviksparken. En fjärde blev skottskadad. När aporna rymde valde Furuvik att ta dit jägare som sköt (avrättade) dem. Inga andra alternativ prövades innan - trots att alternativ fanns. När detta skrivs, över ett dygn efter rymningen, har den skottskadade apan ännu inte fått vård och ingen vet om den ens lever trots att den befinner sig inuti ap-huset! 

Uppdatering 17/12: alla 4 schinpanser (Linda, Torsten, Santino och Manda) är nu bekräftade döda och en femte schimpans Selma är allvarligt skadad. 

Hur Parks & Resorts hanterat denna situation visar på stora brister i kompetens och kunskap. De har dessutom inte hanterat situationen utifrån djurens bästa utan istället utsatt dem för onödigt lidande och stress vilket går emot våra djurskyddslagar. 

Vi kräver därför att företaget Parks & Resorts Scandinavia som äger Furuviksparken ska beläggas med djurförbud och därmed inte längre få driva Furuviksparken eller några andra djurparker. 
Vi kräver också att de djur som ännu lever i parken, oavsett art, ska få god djuromvårdnad och få fortsätta leva sina liv på bästa möjliga sätt. Inga fler djur från parken ska avrättas. 

GLÖM INTE ATT BEKRÄFTA DIN UNDERSKRIFT I MAILET SOM KOMMER annars räknas den inte med. KOLLA I SKRÄPPOSTEN OCKSÅ 
 

För mer info klicka här:

https://www.djurensratt.se/blogg/tre-schimpanser-skjutna-efter-rymning-pa-furuviks-djurpark?fbclid=IwAR1hwtwxZ4abyX3HGFnG5i8ecoY0Bxdx6vmk2EAQaT3M1CgTNoPyhz_Dt9w

 

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Maria lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLERBetald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...