Det är på tiden att kosovarer kan röra sig fritt inom EU:s gränser. Det är bara genom ökad rörlighet för alla EU-medborgare som EU kan behålla sin existens.

Syftet med denna petion är en önskan från mig och säkert många andra ca 75 000 kosovarer som bor i Sverige att förmå Sveriges regering att övertyga dessa Spanien, Grekland, Rumänien, Slovakien och Cypern att erkänna Kosovo som eget land. 

I andra hand om att Sveriges regering övertyger Frankrike att kosovarer ges chansen att röra sig fritt inom EU. Rörlig frihet för personer är en av kärnan med EU-uppbyggnad.
 
Kosovos anslutning till EU går i snigelfart. Så klart kan processen påskyndas ytterligare om viljan finns där. Jag tror mycket på Kosovos nuvarande regering, en ny kapitel  har påbörjats, och verklig förändring är för handen. 
 
Av dåvarande Jugoslavien har sju nya länder bildats, två av dessa är redan EU-medlemmar. Kosovo blev eget land 2008 och är inuläget ett potentiell kandidatland. Av oförklarliga skäl har dubbelt så många krav ställs mot Kosovo än övriga länder, ännu har Kosovo inte beviljats viseringsfrihet. Omänsklig och orättvist i synnerhet mot Kosovos yngre generation som ser sina drömmar fallera. Frankrike tillsammans med Holland sätter käpp i hjulen. 
 
SVERIGES INSATS I DESSA FRÅGOR KAN AVGÖRA KOSOVOS FRAMTID.
 
TROR DU MED PÅ IDÉN, SKRIV I SÅ FALL DITT NAMN FÖR ATT PÅVERKA KOSOVO MOT EN LJUSARE FRAMTID. 
 

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Urim Morina överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...