Behåll Mandarinundervisningen på Montessori Mondial Kungsholmen!

Skärmavbild_2023-05-16_kl._19_.56_.25_.png2021 blev Stockholms Internationella Montessoriskola (STIMS) Montessori Mondial Kungsholmen (MMK) och en del av koncernen AcadeMedia som driver flera montessoriskolor. Det pratades om att skolor som liknar varandra, dvs i vårt fall har montessoriinriktning, har bättre förutsättningar att hålla en högre kvalitet. Vid det laget nämndes inte mycket om en ändring av det internationella fokuset på skolan.

På MMK går cirka 800 elever och förskolebarn. Många av dessa barns föräldrar har utländsk härkomst och vårdnadshavarna har aktivt valt vår skola just för den kinesiska inriktningen. Ett flertal av dessa familjer med kinesisk härkomst har valt att flytta just till Kungsholmen och området nära skolan för att kunna ge sina barn de bästa förutsättningarna och en kulturell kontext. Många av de andra barnens föräldrar har även de aktivt valt att bo nära MMK för att ge sina barn en vidare syn på livet och klasskompisar med bakgrund från flera olika ställen i världen. Vi har även familjer som reser från Näckrosen, Danderyd, Lidingö för att bara nämna några orter runt om Stockholm där man aktivt valt MMK just för den specifika internationella inriktning som Kina faktiskt är. 

Vi är många föräldrar som noggrant valt och sökt oss till det som tidigare var STIMS, idag MMK. Men som det ser ut nu riskerar skolan att tappa många av sina elever då det är fler och fler som pratar om att vårt incitament för att välja denna skola har försvunnit. 

Det är inte heller bara de av oss med kinesisk bakgrund som skolan riskerar att förlora, utan också de av oss som inte ser vitsen med MMK om våra barn blir av med sina internationella och kinesiska klasskompisar och allt vad det tillför.

Vi förstår att det kan vara kontroversiellt med en kinesisk inriktning. Samtidigt är det i detta läge en otrolig vinst för våra barn att kunna ta del av den här kulturen, som skiljer sig så mycket mot det mer lättillgängliga europa. Den här delen av världen som inte många har tillgång till i Sverige och med ett språk som talas av nästan en miljard människor. Mandarin är trots allt världens mest talade språk.

Det finns också en stor kompetens hos de anställda med kinesiskt påbrå på MMK. Vi vill gärna att våra barn ska få ta del av den stora kompetensen och att den inte går förlorad när skolan blir mer likriktad. Vi som valt skolan för dess inriktning vill känna att skolledning värnar om dess elever och fortsätter ge barnen den bästa internationella undervisningen. 

Vi har skapat denna namninsamling för att:

• Vi vill att skolan har kvar mandarin i undervisningen. 
• Vi vill att Kinainriktningen fortlöper och att personalkompetensen tas tillvara.
• I det fall det är för kontroversiellt med enbart Kina föreslår vi istället att den internationella inriktningen utvecklas till en Asien-inriktning och att mandarin blir valbart.

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Anne och Fredrik kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...