Återkalla beslutet omgående om att bygga det nya Rosenlundsbadet i Jönköping för minst 1,2 miljarder utan utomhusbad, äventyrsbad & relax

Denna namninsamling kommer att överlämnas måndagen den 20 februari till kommunstyrelsens ordförande och/eller kommunfullmäktiges ordförande.

Om Jönköpings kommuns planerna går i lås med det nya badhuset då är det den historiskt största enskilda investeringen i kommunens historia – 1,2 miljarder kronor. Tyvärr kommer troligen inte den budgeten att räcka särskilt långt.

SÅ BLIR DET NYA BADHUSET ENLIGT FÖRSLAGET:

 • En 50-metersbassäng som är 25 meter bred och har tio banor. Det kommer även finnas läktare i anslutning till denna bassäng.
 • Ytterligare en motionsbassäng med måtten 25x25 meter byggs.
 • Tre undervisningsbassänger med måtten 15x15 meter byggs för att klara det stora behovet av simundervisning som finns.
 • Hoppbassängen får måtten 25x25 meter, vilket gör det möjligt att ha hoppträning från två sidor.
 • Ett enklare familjebad byggs också i badhuset.
 • Anläggningen ska även innehålla omklädningsrum, kafeteria, bastu, föreningslokaler, konferensrum, gym och teknikutrymmen.
 • Det finns inga planer på att bygga ett äventysbad eller en relax. Kommunen kommer att tappa en bra inkomstkälla från alla Jönköpingsbor som besökt det gamla badhuset i alla år för äventyrsbadet och relaxen.
 • Det finns heller inga planer på utomhusbad. Möjligen kommer det att byggas i framtiden där Rosenlundsbadet står idag.


LINKÖPINGS SIMHALL ÄR NYBYGGD OCH EN AV SVERIGES MODERNASTE SIMHALLAR

Linköping är på väg att få Sveriges modernaste simhall, Tinnerbäcksbadet. Det blir en helt ny mötesplats för alla, samtidigt som kvarteren runt Folkungavallen utvecklas och blir till en naturlig del av framtidens innerstad. Budget: 820 miljoner kronor. Entreprenadsumman är ett fast pris utan indexreglering fram till dess att simhallen är färdig. 

Detta kommer bla att ingå i Linköping men som inte finns med i Jönköping men ändå är budgeten högre för det nya Rosenlundsbadet:

 • Familjebad med tre vattenrutschbanor, vågbassäng, strömmande kanaler och barnbassäng, samt bubbelpool, bastu och ångbastu
 • Separat relaxavdelning med bubbelpool, avsvalningsbassäng, ångbastu och två torrbastur
 • Solterrasser på plan 10 och 12

JAG SKRIVER PÅ DENNA NAMNINSAMLING DÄRFÖR ATT:

Prislappen för det nya badhuset är helt orimlig och särskilt i förhållande till att man bygger det nya badhuset främst för simundervisning, motionssimning och Jönköpings simsällskap´s föreningsaktiviteter. Badhuset ska vara byggt för ALLA kommuninvånare.

Återkalla detta beslut omgående och inkludera även relax, äventyrsbad och utomhusbassänger samt till en lägre prislapp. Kan andra städer kan även Jönköping. 

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Camilla Edberg kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...