Återinför Peder Skrivares student-utspring 2022 på Sparbankshallen i Varberg

Studenten är en viktig tid för oss ungdomar och en milstolpe i livet som vi ser framemot. Studenten är en högtid präglad av gamla traditioner och fest! I alla år har Peder Skrivares student utspring skett på Sparbankshallen i Varberg. 

Men på grund av COVID-19 har detta stoppats och har skett på skolan istället. Detta trodde vi var tillfälligt, men har nu blivit bestämt att fortsätta för kommande år.

Detta påverkar studenten på flera olika sätt. Det kommer inte att vara samma gemenskap då det inte finns plats på Peder Skrivare skola att springa ut till en publik av familj och vänner. Det har också varit en tradition i många år och är därför en förväntning man har på studenten. 

I hänsyn till COVID-19 så är ett utspring på skolan bättre än ingenting men när samhället gått tillbaka till vad som var normalt förut och vi förhoppningsvis har en vaccinerad befolkning, går det inte att skylla på COVID-19.

Ekonomin frågan är en viktig fråga men vi elever är beredda på att kämpa och jobba för att få det utspringet vi vill ha och som alla årskurser innan oss fått.

Vi tror att anledning till att man beslutat att inte ha utspringet på sparbankshallen beror på ekonomin. Men det argumentet att det inte skulle finnas pengar till att hyra sparbankshallen håller inte. Skolan är en kommunal inrättning och där med får skolan sina pengar från kommunen. Sparbankshallen är också en kommunal inrättning och får också sina pengar från kommunen. Detta innebär att kommunen endast flyttar pengar från ett konto till ett annat när skolan hyr sparbankshallen för utspringet. Därför anser vi att det inte finns någon bra argument för att ta utspringet och dess traditioner ifrån oss. 

Peder Skrivares Studenter 2022


PS studenter 2022    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att PS studenter 2022 överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...