VI VILL HA SEF UNGA TILLBAKA

SEF Unga riktade sig till den arbetsökande som var utrustad med vilja, kreativitet och lusten att lära. De enda kriterierna för dig att kunna söka jobb via SEF unga var att du är ung, bor i Malmö och mellan 18-24 år gammal. Oavsett bakgrund och utbildning fick du möjligheten att hitta ett jobb inom kommunal verksamhet eller bli matchad mot andra arbetsgivare som söker arbetskraft. SEF Unga var ej lik någon annan arbetsinsats på marknaden.

SEF Unga arbetade som ett bemanningsföretag inom Malmö stad och erbjöd anställningar inom kommunens stadsdelar och förvaltningar.

På lika villkor

Genom SEF Unga kunde du få kontakter och arbetslivserfarenhet. Du hade samma villkor som andra på din arbetsplats och fick en riktig lön.

Från år 2010 har SEF Unga rekryterat över 200 ungdomar. Anställningarna varade i sex månader och i utbyte fick de rekryterade ungdomarna en riktig lön, ett nätverk och arbetslivserfarenhet.

Efter visstidsanställningen var målet att 65 procent av ungdomarna med hjälp av coacher ska gå vidare till en fortsatt anställning eller studier.

År 2010 anställdes 125 ungdomar av SEF Unga. 89 av dem har arbete idag och 17 studerar vidare.

SEF Unga har lyckats med att skapa arbetsmöjligheter för ungdomar i staden och nu har politikerna valt att lägga ner.