Vindelns Ridklubb ska vara kvar

Vindelns ridklubb ligger i Vindelns kommun med 5000 invånare i Västerbottens inland. Trots kommunens litenhet och läge har ridklubben under de 15 år den varit aktiv utvecklat en unik och beundransvärd verksamhet. 

Verksamheter som bedrivs av klubben: 

-Tävlingsverksamhet på ridskoleponny/häst och privat ponny/häst. Elever som tävlar aktivt allt ifrån nybörjare till SM/internationell nivå. Klubben placerade sig detta år bla som 3:a i ponny SM. Storhästryttare som tävlar 1.40 hoppning. 

- En fantastisk verksamhet och personal som under åren fått fram en frisk, sund, välutbildad grupp med ridskolehästar som går med både nybörjare och tävlar SM. 

- Haft flera grupper med nyanlända svenskar där vissa nu kommit in på Sveriges enda  högskoleutbildning för ryttare, Flyinge. (Med endast några års utbildning på ridskolehäst i Vindeln) 

- En klubb som både rekryterar nya ryttare, men som även behåller de som ridit i flera år. Som satsar på alla nivåer. Från nybörjare till elitryttare. Alla har samma värde, samma möjligheter. 

- Jobbat aktivt med värdegrundsfrågor i den dagliga verksamheten. Ger ungdomar möjligheter att utbilda sig till nya ridledare. 

-Lockar ryttare från andra delar av Sverige att vara med genom den höga kvaliten och fina gemenskapen. 

- Samarbetar med SIS (statens institutionsstyrelse) med ridning för personer som vistas hos dem. 

- Handikappridning

- Anordnade DM för käpphästhoppning i år. 

- Anlitar A-tränare som kommer upp och tränar både ridskoleryttare och de med privata hästar.

- Har under flera år stått som arrangör för den militära tävlingen ”Blå Dragonernas minnespris” där representanter från Försvarsmaktens Blå Dragoner medverkat. 

- Vindelns ridklubb är duktiga på att engagera medlemmar i andra föreningsaktiviteter. I DUS (Västerbottens Ridsportsförbunds ungdomssektion) så är ordförande, kassör och två suppleanter från Vindelns Ridklubb. Klubben har även representant i Västerbottens tävlingssektion. Vindelns ridklubb har även representant i huvudstyrelsen i Västerbottens Ridsportsförbund. 

- En aktiv, engagerad och levande klubb som är ett oerhört bra alternativ för de som inte vill delta i lagträning  så som fotboll/innebandy/hockey. En fantastisk plats för barn/ungdomar med särskilda behov som behöver få idrotta för sin egen skull, på sitt eget sätt. 

- En verksamhet där ungdomar/barn oavsett föräldrars engagemang får ta plats. 

- En verksamhet som förra året nominerades till årets idrottsförening i Västerbotten. 

- En verksamhet som har ett unikt läge vid vackra Vindelälven, nu Biosfärsområde. Med fantastiska sandvägar och unik natur. 

Att bygga upp en så pass unik verksamhet tar både tid och kräver kunskap och skicklighet. 

Att lägga ner för att man tror att man om några år kan starta om igen är ett stort tankefel. 

Skriv under för att Vindels Kommun ska ta sitt förnuft tillfånga och behålla klubben! 

 


Unni Wallentinson - Medlem i Vindelns Ridklubb    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Unni Wallentinson - Medlem i Vindelns Ridklubb lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...