Rädda Töreboda Kulturskola från nedskärning!

Töreboda kommun har tagit ställning till att skära ned anslaget för Töreboda kulturskola. Detta betyder att flera ämnen kommer att försvinna från utbudet och sammanlagt en heltidstjänst (500 000 kr) går bort. Det kommer alltså att bli ett flertal arbetslösa lärare, som jobbat där i upp till 20+ år. I sverige idag blir det ständigt mer och mer nedskärningar på musik-och kulturlivet. Nedskärningarna beror nödvändigtvis inte på att det går dåligt för t.ex. kulturskolan utan för att kommunen inte vill finansiera eller prioritera musik-och kulturlivet. 

Vad händer om förslaget går igenom? I många år har barn och ungdomar gått hit för att få undervisning i instrument, sång, teater eller dans. Idag står det unga på kö för att få spela ett instrument, och det finns mycket forskning, b.la. Music Matters skriven av Arts Education Partnership (2018), som skriver hur musik i unga åldrar förbättrar kroppens motorik, lärandet i ämnen som matematik & språk, vokabulär, minne och det kritiska tänkandet. 

Framförallt sprider musiken och kulturskolan så otroligt mycket glädje och inspiration. Kulturskolan hjälper ungdomar att ha ett liv utöver hem och skola, vilket är viktigt för många. Många duktiga musiker har gått på kulturskolan för många av lärarna som jobbar kvar där än idag. Rädda lärarna, rädda elevernas enda möjlighet för kulturundervisning och HJÄLP oss att utveckla en integrering i musik, dans och drama. RASERA INTE DET VI BYGGT UPP!
Skriv på så försöker vi stoppa förslaget!

Källa: https://www.ecs.org/wp-content/uploads/Music-Matters-1.pdf


Carolina Särnefält    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Carolina Särnefält överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook