Vi minns offren för covid-19

När stora katastrofer drabbar många människor är det viktigt att ingen enskild drabbad glöms bort. Många har drabbas även genom uteslutande från adekvat vård eller utredning. Dessa drabbade glöms bort - i nyheter och i statistik.  
 
I det chocktillstånd som de kära och nära lämnas kvar, behövs det en samlingsplats för alla sörjande och på olika sätt drabbade.
 
Estoniaoffren har en minnesplats, Tsunamioffren har en minnesplats, alla de tusentals - inte minst de äldre som fick sätta livet till i hanteringen av Corona-smittan - behöver sin egen minnesplats. Vi ville skapa en digital minnesplats för alla drabbade, inte bara för de som tas upp i den officiella statistiken.
 
För att ingen ska glömmas bort, och för ingen ska bli en osäker siffra i en osäker statistik, har vi startat den här insamlingen för att familj, anhöriga, vänner, bekanta, vård- och omsorgspersonal och alla övriga som har farit illa har möjligheten att samlas och sörja de döda genom att ge statistiken individuella ansikten. 
 
Hur ska du göra?
 
Det räcker med skriva ett förnamn på den som avlidit i kolumnen "Till minne av" om du inte vill skriva ut hela namnet. Du kan skriva det du vill lyfta fram i de kolumnerna för födelseår, dödsdag (exempelvis ort och boende (hemma, äldreboende, sjukhus etc.). Du skriver det du anser behövs och är lämpligt.
 
Det finns även en kolumn där du kan skriva en sista hälsning i kommentarsfältet "Jag skriver under..". Du skriver med dina egna ord vad du känner. Det är många drabbade. ingen är ensam i detta.
 
 
vårc19.jpgNamninsamlingen är skapad under Facebook-gruppen Nekad sjukförsäkring 

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Seija Berglund överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook