UTAN OSS TYSTNAR MUSIKEN - vi säger JA till människan och NEJ till extremnationalism!

Med denna underskrift vill jag som artist, musiker, folkmusiker, spelman, sångare, dansare, upphovsman eller arrangör tydligt visa att jag tar avstånd från all användning av mina verk och min utövning i sammanhang som syftar till att legitimera eller på andra sätt styrka Sverigedemokraterna eller andra extremnationalistiska krafter eller att sprida politiska budskap som inte är förenliga med vårt demokratiska system.

Musik och kultur skall vara tillgänglig för alla att ta del av och utöva! Det är en av vår demokratis viktigaste principer och just därför också lagstadgad. Denna princip kan dock inte per automatik också innebära en skyldighet för oss artister, musiker, traditionsbärare och arrangörer att låna våra uttryck till politiska krafter som står i strid med våra egna värderingar och det demokratiska system vi varje dag verkar för i vår utövning.

 


AnnaReet Gillblad omvärldsanalytiker&fotograf, Gunnar Idenstam konsertorganist    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att AnnaReet Gillblad omvärldsanalytiker&fotograf, Gunnar Idenstam konsertorganist lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...