Upphörande av aktuell förvaltarskap

I nedanstående text så vill jag berätta om både aktuell och tidigare situation med förvaltaren och överförmyndarnämnden:

Anmärkning: Tingsrätten har skrivit i ett visst tillfälle i sitt beslut att en God Man jag hade var lämplig som God Man/förvaltare, och därför ska jag acceptera den personen som förvaltare.
Men en God Man/förvaltare kan vara/är lämplig, men för någon annan, och inte för mig.
Det blev därför definitivt inte bättre för mig att jag fick samma God Man som förvaltare i december 2016.

Här fick jag förvaltare eftersom jag ej längre samtyckte till ett fortsatt godmanskap, eftersom jag ej hade en lämplig God Man.

Bakgrunden till varför jag ansökte frivilligt om God Man i 2014 var främst för att jag misskötte min privatekonomi och behövde hjälp med det, eftersom jag levde på bidrag och hade låg inkomst.

Sedan hade jag överklagat flera myndighetsbeslut själv, och som en lättnad för mig behövde jag hjälp med det.

Men olyckligtvis har jag idag förvaltare som jag inte uppskattar och som jag därför inte har förtroende för.

Bakgrunden till det är att jag ej längre samtyckte till ett fortsatt godmanskap i maj 2019, eftersom jag ej hade en önskvärd God Man.

Samma God Man blev därför förvaltare, och det är definitivt inte rimligt, eftersom en God Man blir inte mer önskvärd när den blir förvaltare.

Det är värt att nämna att det var inte jag själv som hittade den God Man, utan det var överförmyndarnämnden som föreslog den personen till mig i 2018.

Överförmyndarnämnden i Burlöv har hittills erbjudit mig endast 2 ställföreträdare, men dock inser jag att dem har fler att erbjuda mig.

Jag inser därför att jag borde först ha hittat någon önskvärd person till att bli min God Man och sen ansökt frivilligt om God Man.

Jag menar att jag borde först ha kontaktat vissa föreningar eller överförmyndarnämnden i Burlöv och i t.ex Malmö och t.o.m. i Lund först, för att ta reda på om dem hade någon önskvärd God Man där för mig.

Men det gjorde jag tyvärr inte, eftersom jag var oerfaren och okunnig.

Den senaste tiden hade jag ett ärende med att upphöra aktuell förvaltarskap, men både överförmyndarnämnden och aktuell förvaltare i ärendet motsatte sig i Tingsrätten att vilja lämna sitt uppdrag i mars månad 2021.

Jag gjorde en kommunicering om att upphöra aktuell förvaltarskap till Tingsrätten i november 2020.

I kommuniceringen skrev jag olika besvärliga omständigheter som jag upplevt, sedan jag fick aktuell förvaltare i maj 2019, med syftet att upphöra aktuell förvaltarskap utifrån det.

Jag gjorde ytterligare en kommunicering i april månad 2021 till Tingsrätten, där jag ville nämna fler besvärliga omständigheter, som jag hade upplevt hittills.

Dock borde jag redan ha gjort kommuniceringen under hösten 2019, men jag fick ingen upplysning från överförmyndarnämnden om det.

Bakgrunden till varför jag borde gjort kommuniceringen då är att i hösten 2019 och i 2020, så fick jag en betydligt bättre inkomst från arvspengar av ett dödsbo.

1. Ända sedan jag fick mina arvspengar, så har jag aldrig haft tillgång till dem, pga. att jag har en förvaltare.

2. Förvaltaren har däremot begärt att träffa mig för att göra någon form av ekonomisk planering tillsammans, men det kommer aldrig bli akuellt, har jag meddelat.

Det är för att jag kan själv vara ansvarsfull med att sköta mina arvspengar, pga. att det är av emotionellt värde för mig.

Dessutom träffar jag aldrig någon som jag inte har samtyckt till att ha.

Därför har jag aldrig träffat förvaltaren, utan vi har bara SMS-kontakt, eftersom jag har en dålig relation med förvaltaren, pga. konflikt med varandra.

Vår kommunikation har därför ohållbara brister.

3. Min nya inkomst från arvspengarna av dödsboet, gjorde att jag istället fick betalningsskyldigheten av arvode till förvaltaren, och inte kommunen.

4. Angående ärendet med dödsboet, så kunde jag själv sköta den, men trots det så hjälpte förvaltaren mig med det, mot min vilja.

5. Dessutom hade jag vissa obetalda skulder hos inkasso, och som förvaltaren betalade åt mig när jag fick bättre inkomst från arvspengarna.

Men att betala mina skulder kunde jag själv ha gjort, utan hjälp från en förvaltare.

Det ovannämnda punkterna handlar om förvaltarens utförda uppdrag för att hjälpa mig, trots att jag ej behövde hjälp.

Därför blev jag tvungen att motvilligt betala arvode i april 2020 till förvaltaren, utan att jag visste om det i förväg.

Jag menar att jag fick ingen upplysning i hösten 2019 från överförmyndarnämnden om att jag skulle få betalningsskyldighet av arvode.

Därför så kommunicerade jag aldrig till Tingsrätten i hösten 2019 om att upphöra aktuell förvaltarskap, för att slippa betala arvode.

• Jag har även blivit tvungen att motvilligt betala arvode igen till förvaltaren i april 2021.

Överförmyndarnämnden har därför hittills gjort mig skyldig att motvilligt betala totalt över 20000 kr i arvode, vilket är helt vansinnigt.

• Jag känner därför att överförmyndarnämnden behandlat mig som en mentalt oförmögen person att sköta mina egna angelägenheter, trots att jag inte är det.

• Det är värt att nämna att jag har inte samtyckt till att ha aktuell förvaltare, utan jag har blivit tvungen att acceptera denne, eftersom Tingsrätten struntade i mitt samtycke i maj 2019.

Därför har jag en dålig relation till aktuell förvaltare eftersom denne blev irriterad på mig i ett telefonsamtal under hösten 2019, i samband med att förvaltaren skulle bli inblandat i ärendet med dödsboet, mot min vilja.

• Jag känner att jag har upplevt psykisk ohälsa pga. det ovannämnda därför att överförmyndarnämnden, förvaltaren och Tingsrätten envisas med att jag ska fortsätta med en förvaltare.

Därför fick jag idén att göra denna namninsamling pga. hopplösheten som jag känner i min dagliga tillvaro relaterad till denna berättelse.

SAMMANFATTNINGSVIS så är jag emot fortsatt förvaltarskap, för att det gör mer skada än nytta för mig och därför är syftet med denna namninsamling att vägleda Tingsrätten till att fatta beslut om upphörande av aktuell förvaltarskap.

OBSERVERA det som står enligt nedan:

AVSLUTNINGSVIS så har jag sökt information om mina rättigheter relaterad till min personliga integritet.

Den personliga integriteten är en mänsklig rättighet enligt Europakonventionen.

Samtliga EU-länder följer den konventionen, där Sverige ingår.

Förvaltaren och överförmyndarnämnden kränker därför min personliga integritet, när förvaltaren motsätter sig att lämna sitt uppdrag.
Så det betyder att jag har rätt till ett självständigt liv, enligt konventionen.

Det är även därför jag gör denna namninsamling.

Niklas Johansson Gonçalves


Niklas Johansson Gonçalves    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Niklas Johansson Gonçalves lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )