Sverige är mitt hemland

Om fyra veckor är jag borta. Mina vänner, min framtid allt försvinner. Sverige är mitt hemland och min framtid, men migrationsverket vill förstöra den. Jag behöver HJÄLP. Jag har bott i Sverige sedan jag var 1 år men nu ska jag och min familj bli tillbaka skickade.

Min mamma, mina två systrar och jag ska skickas tillbaka till Bolivia där bara blodet anknyter oss och där vi känner oss som främlingar. Tänk bara om ni skulle vara i mina skor. Jag har en massa vänner och är duktig i skolan. Jag har bott nästan hela mitt liv i ett och samma land. Men plötsligt när jag är 15 år så ska jag bli skickad tillbaks till Bolivia.

Jag förlorar alla mina vänner. Jag förlorar min lust att försöka plugga i skolan eftersom att det enda som vi är, är ett objekt. Som staten kan styra, kan bestämma vart vi får bo och leva. Vår släkt och våra vanor kommer försvinna.

Om fyra veckor återvänder vi till ett land som vi anser vara främmande. Hjälp mig och min familj så att vi kan få stanna i det landet vi anser vara vårt hemland, där vi känner oss trygg. Skriv en text eller ert namn för att stödja oss.


Matilda Ljungkvist    Kontakta namninsamlingens skapare