Stoppa utvisningen av KI-studenten Aliyya!

23-åriga Aliyya har precis avslutat termin 4 på KI:s läkarprogram men fick just sin andra asylansökan avslagen. Efter sju år i Sverige har Migrationsverket beslutat att Aliyya ska utvisas till Azerbajdzjan – landet som familjen flydde från när hennes föräldrar, båda barnläkare, hotades till livet för att vårda patienter ur oppositionen.

Enligt Migrationsverket har Aliyya inte tillräcklig anknytning till Sverige och utvisas nu tillsammans med sin mamma och sin 18-åriga bror, som istället för att ta studenten i Sverige kan inkallas till armén eller fängslas.

Vänner, stödgrupper och vänliga själar har hittills skrapat ihop till KI:s terminsavgifter för Aliyya (130 000 per termin) och studierna går strålande. Aliyyas stora dröm är att få arbeta i Sverige som läkare. Låt henne få förverkliga den!

Läs mer om fallet i Agneta Pleijels artikel i fredagens DN: http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/agneta-pleijel-asylpolitiken-rena-hanet-mot-de-unga/

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Karin Ström överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...