Stoppa rånen i Sverige
”Sverige mest drabbat av rån”
"Stockholm är värre än Bagdad"
"Väktare skjuten vid väpnat rån"
"Kaos på E4:an efter värdetransportrån"
Detta är rubriker som blir allt vanligare i våra dagstidningar.
Sverige är bland de länder i Europa som drabbas hårdast av värdetransportrån. Efter de senaste rånen vill facket stoppa alla pengatransporter som saknar poliseskort. Följden kan bli tomma uttagsautomater.
Statistik på europeisk nivå visar att 224 värdetransportrån har inträffat i Sverige på 6 år. Närmare halv miljard kronor har stulits från värdetransporterna under en sexårsperiod.. Därmed intar Sverige 4:e platsen bland länder med störst kontantförluster till följd av rån. Före Sverige ligger Storbritannien, Frankrike och Italien. I förhållande till folkmängden ligger Sverige på en föga smickrande och ointaglig förstaplats.
Några exempel på alla rån:
Arlandarånet: Rånbytet är det största hittills i svensk kriminalhistoria: 44 miljoner kronor.
Helikopterrånet i Västberga: Rånbytet blir 39 miljoner kronor.
Depårån i Akalla: Rånbytet blir 26 miljoner kronor.
Hallundarånet: Rånbytet blir 15 miljoner kronor.
Alby/Tumba-rånet: Rånbytet blir 22 miljoner kronor.
Landskronarånet: Rånbytet blir 14 miljoner kronor.
Akalla/E4-rånet: Rånbytet blir 20 miljoner kronor.
Sveriges största värdetransportrån – men utan brinnande bilvrak, spanska ryttare eller beväpnande rånare. Så skulle konkursen och den misstänkta förskingringen i penningtransportföretaget Panaxia kunna beskrivas. Bolagets kunder har rånats på en enorm summa pengar, minst 100 miljoner kronor. Kanske en halv miljard.
Observera att det försvinner massvis av enstaka väskor som innehåller allt från 800 000 SEK till 2,4 miljoner SEK ungefär 10 till 30 gånger per år. 2013 rånades 31 värdetransporter.
Vi har lösningen!
Hjälp oss att minska värdetransportrånen i Sverige, skriv under här.
Meddelande från administratören av denna webbplatsVi har stängt denna namninsamling och tagit bort undertecknarnas personuppgifter.Europeiska unionens allmänna dataskyddsförordning (GDPR) kräver ett legitimt skäl för att lagra personlig information och att informationen lagras så kort tid som möjligt. |