Stoppa privatiseringen av hemtjänsten i Nynäshamn

Närmare 80 personer riskerar att förlora sina jobb och hela 240 brukare kan bli av med sin vård, om den kommunala hemtjänsten privatiseras. I denna stund debatterar våra politiker i Nynäshamns kommun huruvida denna idé ska bli verklighet eller inte.

Hjälp oss att stoppa privatiseringen.

pexels-andrea-piacquadio-3768114_(1).jpg
Den kommunala hemtjänsten står för 43 procent av de utfärdade insatserna i Nynäshamn och är den klart största arbetsgivaren. Den kommunala hemtjänsten är dessutom kostnadseffektiv och betydligt billigare än rikssnittet. Ändå övervägs nu en total avveckling. 


Det är ovärdigt och orättvist att göra ett besparningsförsök där våra arbetare sliter hårt för att hantera effekterna av coronapandemin. Vi behöver stötta våra arbetare och anställa fler inom vården, inte tvärt om. Socialdemokraterna är beredda att betala vad en bra vård och omsorg kostar.


Genom att skriva under denna namninsamling visar du att vi är många som vill stoppa privatiseringen av den kommunala hemtjänsten. De privata aktörerna finns kvar som vanligt, men medarbetare slipper förlora sina jobb och vårdtagare kan vara trygga med att de får behålla sin nuvarande vård.

Tillsammans värnar vi helt enkelt om tryggheten i samhället; vård ska finnas för alla och valet av vård ska vara medborgarens. 

Bakgrund
I januari beslutade socialnämnden att starta en utredning om kommunal hemtjänst ska avvecklas. Utredningen är nu klar och har presenterat olika lösningar. Den 29 september kommer politikerna i socialnämnden att debattera och rösta om hur de vill gå vidare.

*Glöm inte att bekräfta underskriften via mejl, ibland hamnar bekräftningsmejlet i skräpkorgen.*


Socialdemokraterna i Nynäshamn    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Socialdemokraterna i Nynäshamn överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook