Stoppa nedläggningen av Nordskogens skola

Stoppa nedläggningen av Nordskogens skola!

( Obs! Glöm inte att du måste bekräfta din underskrift genom att logga in på din Mail efter! ) 

Det har kommit oss till känna att man sedan 2019 har planerat en nedläggning av Nordskogens skola. Nordskogen är en liten skola med ca 90 elever, F-åk3.

Måste alla barn gå i stora grupper med 30-40 klasskompisar? Måste alla barn gå på en skola som rymmer upp till 450 elever?

 

Hur fick vi reda på detta då?
En dag kom våra barn hem från skolan och sa att den skulle stängas. Ingen ytterligare information kom från lärare eller rektorn. Det var som att man inte fick prata om det! 
Efter många kontakter fram och tillbaka skrevs man om detta om i tidningen, Jönköpins Posten.

Men man vill fortfarande inte berätta något för föräldrarna.Det var först när vi tog kontakt med utbildningsförvaltningen, det kom ett meddelande på V-klass. Vad härligt att man släpper sådana saker på V-klass, där kan man ju sitta och gömma sig bakom vad som skrivs. 
Hur kan man tycka att denna informationen skall komma som en nyhet på V-klass? Där man dessutom mörkar med allt! 

 

Vi vill vet vad som händer.
Allt har skötts under all kritik.                                            Vi är ytterst besvikna!

 

Exakt vad som planeras istället för skolan, är man väldigt angelägen om att inte berätta.
Man har pratat om att det blir en resurs för socialförvaltningen.

 

Man skyller nedläggningen på överskott av elevplatser i samband med att den nya skolan på Fagerslätt öppnar.
Man vill då flytta om elever från 3 olika skolor i Huskvarna, till den nya skolan i Fagerslätt. Enligt källor skall detta byte ske enligt en nytt planerat upptagningsområde.


"Fagerslättskolan är planerad och utformad som en F-6, vilket gör att vi kan öka effektiviteten i resursutnyttjandet inom organisationen. Nordskogens skola är inte lika stor, vilket medför att det är lämpligare att nyttja dessa lokaler till verksamheter som inte har lika stort elevunderlag"

"Det innebär, utifrån ett ekonomiskt perspektiv, att det på sikt kommer bli svårt att nå budget i balans när elevunderlaget minskar."

// Martin Höglund

 

Vi med barn i skolåldern , betalar också skatt. Vi kräver också det bästa för våra barn! 

Samtidigt säger man också att "Huskvarna är en växande stad"! Varför tänker man då så kortsiktigt! 

 

Såhär tycker föräldrarna:

"Jag vill att mina barn ska få en bra och trygg start i en mindre skola"


"Många barn trivs väldigt mycket bättre på en mindre enhet med nära relationer och där lärare och pedagoger har bättre möjlighet att ha koll.
En sån här bra skola ger förutsättningar för en fortsatt bra skolgång i många kommande år för dessa elever.
Om man tror att man sparar pengar på att fösa ihop massor med barn på stora skolor, tror jag att man lurar sig själv. Stress och känsla av att försvinna i mängden däremot kan få många små barn att må dåligt under hela sin kommande skolgång.
Det är förfärligt att man väljer att stänga ner en så välfungerande och omtyckt skola!!!"

 


"Närheten till Nordskogens skola var en stor anledning till att vi bosatte oss på Göransberg. Att få höra om dessa planer påverkar oss mycket negativt. Vi blir otroligt missnöjda om detta blir verklighet. För våra barn skulle det innebära en stor trygghet att börja grundskolan på en mindre skola, en trygghet som nu verkar försvinna. Vi är mycket missnöjda om det blir så."

 

"Barnen visar oro/rädsla för att behövas ryckas bort från en skola som endel av dem de precis börjat på och precis har vant sig vid. Dålig planering!"

 

”Mindre sammanhang gynnar barnen, barnens bästa ska beaktas i alla beslut som rör barn”

 


"Viktigt att värna om de småskaliga skolorna.Tror att det gangnar trivseln och utvecklingen hos barnen i en miljö där alla blir sedda."

 

 

”Jag vill att skolan ska vara kvar så att barnen som bor i närområdet får gå sina första skolår på en mindre skola med den trygghet det innebär och som ligger just nära”

 

”Jag vill att Nordskogens skola ska finnas kvar då det bor många barn i närheten"


"Jag är trött på kommunernas hantering av våra skattepengar. Detta är ett bra exempel, lägga ner en väl fungerande skola för att bygga nytt när ingen har bett om det."

 

"Jag vill att mina barn ska få en bra och trygg start i en mindre skola, där gården är mindre och mindre barn ute på rasterna. Har själv blivit mobbad i skolan och vill absolut inte att mina barn ska riskera att bli det också. En av riskerna med större gård som på Stensholm är att lärarna inte ser barnen lika lätt, det finns mer gömställen. Vad görs för utvecklande aktiviteter när något barn har gått i ex 4-5 år och tröttnat på de vanliga rastaktiviteterna???? SNÄLLA LÅT BÄSTA NORDSKOGENS SKOLA VARA KVAR SOM F-3!!! 🙏🙏🙏🙏""Har tre barn som alla fått en fantastisk skolstart och första skolår på Nordskogens skola. Lungt område, Personal som trivs, Lagom mängd barn, nära kontakt med alla pedagoger och barn på skolan."

 


"Det är en liten trygg och fin skola som jag hoppas att mina barn ska få gå sina första skolår i. Jag förutsätter också att kommunen tänker långsiktigt och ser till den generationsväxling som sker och kommer ske i området inom några år vilket sannolikt kommer leda till ett ökat elevunderlag."

 

”Två av våra barnbarn går idag på förskolan där. Självklart för deras- och föräldrarnas trygghet att de ska kunna fortsätta på skolan på samma ställe. Det var ju anledningen till att de valde Nordskogens förskola”

 

”Små barn mår bäst av att börja skolgången i liten skola. Stora skolor kan verka skrämmande för många ”sköra” barn.”

 

”Jag vill att förslaget om ev lägga ner Nordskogens skola ska ses över ordentligt. Att man tar hänsyn till alla barn och föräldrar det kommer påverka. Skolan var en av anledningarna till att vi valde att leta hus på Jöransberg i Huskvarna."

 

 


Facebook: Lägg inte ner Nordskogens skola    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Facebook: Lägg inte ner Nordskogens skola överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...