Stoppa nerläggningen av Trelleborg - Sassnitz Linjen

Trelleborg,_Sassnitz1.jpg

Nerläggningen av färjelinjen Sassnitz - Trelleborg är ett bevis på brister i ekonomin och transportpolitiken de senaste åren. Betydelsen för turismen och ekonomin på ön Rügen och distriktet Vorpommern-Rügen är enormt stor.


Faktum att färje förbindelsen inte längre var lukrativ för rederiet Stena Line som en ekonomisk utveckling och ur denna synvinkel är linjens uppgift förståelig.


Men de politiska misslyckanden som nämns är inte förståeliga. Å ena sidan utvidgas riks vägen 96 i ett stort projekt och å andra sidan skär den ytterligare av förbindelsen till ön Rügen.

I färjelinjens situation måste det finnas subventioneringsmodeller som säkerställer driften, framtiden och utvecklingen av färjeförbindelsen. För detta ändamål måste direkta subventioner till operatören finnas, ett eventuellt köp av fartyget och därefter drift av en fartygsägare eller vidareutveckling av subventioneringsmodeller förhandlas och beslutas omedelbart.

Den kungliga linjen är en färjelinje med potential, som den inte har kunnat visa de senaste åren på grund av färre avgångar och färre fartyg. Statligt stöd kommer att bidra till att aktivera denna potential. Underlåtenhet att göra detta försvagar ytterligare nordöstra Mecklenburg-Vorpommern. Vi, alla medborgare i delstaten Mecklenburg-Vorpommern, och i Skåne måste förhindra detta. I vilket fall som helst måste förbindelsen återupprättas.


Orsak

Så, alla som är emot all förlust av jobb (operatörer) och försörjning (turismberoende), potentialförlust (uppskattningsvis 300 000 till 500 000 passagerare per år) och för att bevara landsvänskap på ön med Sverige, vänligen stöd denna insamling. Tiden är kort!

Tack för ditt stöd: Peter Bengtsson

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Peter Bengtsson lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...