Stoppa projekt Sjödalsbacken, skyskrapor i värdefull kulturmiljö i Huddinge

Jag, och flera med mig, vill stoppa byggen av skyskrapor i särskilt värdefull kulturmiljö nära Huddinge centrum.

Huddinge kommun har sedan många år klassat områden i kommunen efter hur värdefull den är ur kulturmiljö. Även Stockholms läns museum har beskrivit områdena. Ett särskilt kulturmiljöprogram har tagits fram och kommuninnevånarna uppmanas att upptäcka de olika områdena.

Nu vill kommunen tillåta att det byggs 3 höghus på upp till 14 våningar, jämfört med omgivningens högst 8, i ett sånt område. Gammalt urberg ska sprängas och 1/3 av gammal värdefull skog skövlas men visserligen planteras några nya träd med det dröjer många år innan de växer upp. Då har både djur och insekter försvunnit.

Nu vill kommunen bortse från sina egna styrdokument, allt för att bygga kollektivtrafiknära, oavsett  konsekvenser. Områden lite längre från centrum nås med buss och det borde klassas som kollektivtrafik, alternativt cykel som är hälsofrämjande. Där ska hus anpassas till omgivningen trots att de inte ligger i särskilt värdefull kulturmiljö.

Vi vill stoppa dessa skyskrapor som för alltid kommer förstöra värdefull kultumiljö.

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Carina Karlsson lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.




Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...