STOPPA BASITS UTVISNING!

STOPPA BASITS UTVISNING!

Som 13 åring lämnade Basit Syed sitt hemland Pakistan tillsammans med sin pappa och flydde till Sverige. 3 år senare kom även hans mamma och bror hit. Basit har nu bott i Sverige i mer än 6 år. Trots att hela hans familj har fått uppehållstillstånd, har han själv inte fått det.

Basit har växt upp i Åre. Han gick grundskolan i Duved och har påbörjat en gymnasieutbildning inom teknik. Det första året gick han på Åre gymnasium och det andra på Wargentin i Östersund. Hans familj bor i Järpen och han har sina vänner här i kommunen. Basit är idag en del av vårt samhälle och hans framtid finns här. 

Basit fick sitt första besked att lämna Sverige 2019 då han fortfarande var minderårig. Han överklagade beslutet, men blev nekad. Migrationsverket släppte hans fall och det blev istället överlämnat till polisen, men även polisen stöttade deras beslut och situationen förblev oförändrad. Han måste lämna Sverige. Fångad i en svår situation bestämmer han sig för att fly till Nederländerna, men historien upprepar sig ännu en gång. Han får inte stanna där heller.

Idag befinner han sig på Märsta migrationsverk och väntar på ett nytt besked om utvisning. Att åka tillbaka till Pakistan är inte ett alternativ, han har varken familj, vänner eller ett ställe att flytta till. Precis därför är det så oerhört viktigt att hitta en lösning till detta som ger honom en möjlighet att få stanna kvar i Sverige.

Basit är utan tvekan en kille med ljus framtid. Omtänksam, trevlig, smart och positiv. Efter flera år i svensk grundskola och en påbörjad gymnasieutbildning inom teknik (som tyvärr behövde avbrytas efter 2 år då besked om en första utvisning kom), så har han gång på gång visat oss både genom hårt arbete och motivation att hans vilja att lyckas i Sverige och bli en del av svenska samhället är stor. Han har lärt sig språket, tagit del av svensk kultur, återförenats med sin familj och fått vänner. Med andra ord, påbörjat ett nytt liv i det här landet. Att bli tvingad att lämna allt det bakom sig, är något som varken hans familj, vänner eller Basit själv, kan acceptera. 

Dessvärre börjar tiden att rinna ut och det finns inte mycket vi kan göra för att hjälpa honom längre. Ett sista försök är att sprida informationen om hans situation och genom en namninsamling påverka migrationsverkets beslut. Vi bryr oss om Basit och vi vill att han ska lyckas. Ord räcker inte till för att beskriva hur viktigt det är att Basit får stanna kvar i Sverige.

VARJE PÅSKRIVNING GÖR SKILLNAD. LÅT BASIT STANNA!

 

basit_bild_namninsamling1.jpg

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Vendela Enå lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte ditt telefonnummer på nätet.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...