Stoppa nedmonteringen av akuten i Lindesberg.

Efter att vi i ett möte med Karin Sundin (S) och Andreas Svahn (S) fått deras syn på vad konsekvensen av att man avslutar jourer nattetid inom kirurgi, urologi och ortopedi på Lindesbergs lasarett innebär, är vi fortsatt helt säkra på att det inte bara är fel väg men dessutom en kostsam väg att gå.
De båda socialdemokraterna menar att de sköterskor och medicinare som finns kvar på Lindesbergs lasarett nattetid ska kunna ta omhand de ca 1500-2000 patienter som behöver bli bedömda av kirurgiläkare. Det har av de experter vi intervjuat jämförts med att en rörmokare utför en elektrikers arbete.
Vi har även funderingar på hur ambulansen ska kunna klara av den ökade trafik till Örebro som detta beslut innebär. Av 1175 besök till kirurgi/ortoped akuten i Lindesberg kl 21-07 så kommer ca 320 patienter dit med ambulans. Sundin och Svahn är av den bestämda uppfattningen att det ”bara” kommer att beröra ca 50 patienter per år som kommer att behöva transporteras på egen hand eller med ambulans till Örebro lasarett. Ambulanserna behöver således inte bli fler enligt Svahn och Sundin.
Idag klarar inte ambulansen att nå 90% av prio1 larmen inom 20 minuter i Lindesberg som Regionen har som mål, bara i Örebro och Karlskoga når man de målet. Lindesberg ligger under 60% och den siffran befarar vi bli lägre om man måste använda någon av de 4 ambulanser som finns dygnet runt till att köra patienter till Örebro.
Måste en ambulans tillkomma trots allt, landar notan runt 8 miljoner per år, plus att det krävs ca 2års internutbildning för att få fram ambulanspersonal.
Vi som företagare och kommuninnevånare av den fina staden Lindesberg är oroliga för att det här är ett första steg till att lägga ned akuten helt, och förvandla Lindesbergs proffsiga och omtyckta lasarett till en vårdcentral, vilket skulle drabba norra länets invånare, anställda och företagare och det kommer definitivt inte förbättra den redan katastrofala ranking (plats 289 av 290) över företagsklimatet som kommunen redan har!


Ola Hedblad, Per Sander, Peter Larsson    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Ola Hedblad, Per Sander, Peter Larsson överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

kysytään!-- Large modal -->