Rädda Musikgymnasiet!

Kommentarer

#6

Jag är en elev på estet. Det är självklart för mig att skriva under då estet betyder mycket för mig och mycket för bodens kommun.

Mia Söderholm (Luleå, 2024-03-22)

#11

Musikgymnasiet behövs!

Sarah Andersson (Boden, 2024-03-22)

#22

Vad vore Boden utan Musikgymnasiets Lucia- och julkonserter i Överluleå kyrka? Eller musikalerna på Sagateatern? Lägg inte ner!

Monika Drugge (Torsåker , 2024-03-22)

#24

Min dotter har gått denna linje å den var så givande har ytterligare en dotter som vill gå denna i framtiden.

Sofie Björnström (Älvsbyn, 2024-03-22)

#25

Jag skriver under pga att min brorsdotter Alba Westerberg fick sin Gymnasieutbildning där. Hon trivdes förträffligt och det gav henne en god grund för hennes forsätta Musikaliska utbildning till Musikalartist på Balettakademin och hennes nuvarande 3 åriga vidareutbildning i Stockholm.

Keneth Westerberg (Kiruna, 2024-03-22)

#28

Jag är elev på musikgymnasiet i Boden och är extremt besviken på hur politikerna i Boden behandlar kulturen.

Zack Hjortberger (Boden, 2024-03-22)

#29

Musikgymnasiet är en mycket viktig del av kulturen i Boden och hela Norrbotten

Wilmer Heikkilä (Luleå, 2024-03-22)

#35

Vårat musikgymnasie ska va kvar

Kajsa Eriksson (Boden, 2024-03-22)

#37

Jag skriver under för att jag vet hur viktigt kulturlivet är i en stad, både för alla som själva håller på med estetiska konststudier och alla andra som får avnjuta den konsten. Jag kan inte tänka mig en stad utan ett kulturliv och tycker att det skulle vara en otrolig förlust för boden att tappa musikgymnasiet.

Alfred Holmlund (Umeå, 2024-03-22)

#38

Vår dotter Alba Westerberg har gått där. Fantastisk skola,enastående & engagerade pedagoger, ett stort nederlag att kommunen ens funderar på att stänga. Satsa, nationellt intag etc.

Hans Westerberg (Gammelstad, Luleå, 2024-03-22)

#44

Ungdomarna på Musikgymnasiet är helt fantastiska och vi är väldigt stolta över dem i Boden! De bidrar starkt till ett rikare kulturliv genom sina föreställningar, uppträdanden och högtidssånger (vad vore Lucia utan dem?) ❤️

Mickaela Anderson (Boden , 2024-03-22)

#56

Musikgymnasiet i Boden spelar en viktig roll i Norrbottens musikscen och nedläggning av musikgymnasiet kommer påverka kulturlivet negativt både innanför och utanför Bodens kommun!

Gustav Stöckel (Piteå, 2024-03-22)

#57

Jag går själv på musikgymnasiet och beslutet om att lägga ner kom som en direkt kniv i hjärtat. Tiden jag fått spendera på skolan har gett mig lärdomar för livet, för att inte tala om gemenskapen vi delar på programmet.

Men framför allt tänker jag på våra fantastiska lärare och de som sökt in till nästa år men inte kommer få börja. Ska vi verkligen kasta bort så enormt kompetenta lärare, drivna elever och extremt rik källa till kultur på absolut ingenting?

//Lidun, ES22

Lidun Bernhardsen (Luleå, 2024-03-22)

#59

Låt inte musiken dö!!!

Tuva Bouché (Piteå , 2024-03-22)

#60

Som gammal elev vet jag vilken otrolig utbildning detta är. Låt musikgymnasiet få finnas kvar! Kulturlivet i Boden behöver ha ett musikgymnasium!

Ellen Rutström (Piteå, 2024-03-22)

#69

Jag går själv estet, första året. Programmet kan inte försvinna!
Programmet ska finnas kvar för att yngre ska få välja estet om dem är intresserade i musik osv. Många som redan sökt estet (08or) vill nu inte gå gymnasiet pga att estet ska stängas ner.

Tindra Karlberg (Boden , 2024-03-22)

#78

Boden behöver musikgymnasiet!!

Martina Lundström (Boden, 2024-03-22)

#80

Jag skriver under pga vore sån tragedi att stänga ner en sån verksamhet som musikgymnasiet. Estetiska programmet i Boden är en linje som får folk att utveckla deras musikalitet och faktiskt få göra de dem vill i framtiden. Varför skulle de inte finnas ett kreativt och musik/drama/kultur program på gymnaiset i Boden? Jag begriper inte! Och vi får inte glömma vilka fantastiska lärare de finns på programmet!
Ekonomi, samhälls, bygg, el osv är inte ett program för alla och estet är ett sånt program man kan välja trots att man inte vet vad man vill göra i framtiden för du får vara med om så himla mycket roligt och blir berikad på minnen för livet! Blir otroligt ledsen av att höra att det kommer stängas ner! Estetiska programmet i Boden behövs för ungdomar! Tycker Lucia i Jukkasjärvi och sjunga för kungen i Sthlm tyder på att estetiska gymnasiet i Boden är unikt!
Alla traditioner som Norrbottens Lucia som estet i Boden medverkat i alla år, alla musikaler som gjorts och därmed spridit glädje i ett Boden som redan har brist på kultur och event, varför stänga ner de enda musikprogrammet i stan då?

//En gammal elev som tog studenten 2021

Nathalie Lindroth (Boden, 2024-03-22)

#89

Musikgymnasiet bidrar till ett kulturliv som redan är under hot både från regering men även pga geografisk plats.

Fanny Hansson (Boden, 2024-03-22)

#90

För att Bodens musikgymnasium under många år gett många unga möjlighet att utveckla sina förmågor som har medfört att vi har ett kulturarv som lever vidare. Många har startat sin kulturella karriär just där.

Pernilla Andersson (Boden , 2024-03-22)

#96

Musikgymnasiet i Boden är ryggraden i kulturen i stan.

Anders Blomqvist (Boden, 2024-03-22)

#98

Sånt fiasko av Bodens politiker att ens tänka tanken och än mer ta detta beslut. Vill man att boden i och med den gröna omställningen ska få mängder med nya invånare så behövs också ett kulturliv för dem som kommer hit. Vem vill egentligen flytta till en stad utan kultur? Musikgymnasiet i Boden är hela grunden till att det finns ett underbart kulturliv i Boden och att stänga skulle skada så otroligt otroligt mycket.

Elina Eriksson (Boden, 2024-03-22)

#99

Jag skriver under för att musikgymnasiet ska leva kvar. Det är ett roligt alternativ att välja när man söker till gymnasiet. Det är en väldigt givande linje! Låt det finnas som alternativ.

Frida Johansson (Luleå, 2024-03-22)

#101

Har en dotter som sett fram emot att få börja på musikgymnasiet, och nu ska allt hon kämpat och sett fram emot försvinna. Så arg och ledsen...

Angeliqa Ahlbäck (Boden, 2024-03-22)

#107

Att lägga ner detta program samtidigt som vi ska utveckla Boden är totalt kontraproduktivt.

Maria Nordmark (Boden , 2024-03-22)

#112

Kulturlivet är den grund som samhället byggs på. En ungdom utan konst är en generation som saknar ett medium för att kritisera och ändra det samhälle vi alla lever i och därför riskerar att trampas på och manipuleras.

Freyja Ihanus Svenman (Piteå, 2024-03-22)

#113

Man kan inte vara så inihelvete dum att lägga ner någonting som förenar och skapar förutsättningar för samhörighet och framtidstro för Norrbottens ungdomar med skapade och kreativitet. En stor del av studenterna på programmet har möjlighet att utveckla sina kunskaper utom musiken och leda företag som karismatiska och inkännande ledare. Tänka rätt är stort - tänka fritt är större. Välj vart ni vill ha Ert Boden politiker. Importera ekonomer är ett litet problem…

Urban Brännström (Boden , 2024-03-22)

#114

Jag vill att musikgymnasiet i boden ska fortsätta på grund av att det är en extremt bra och pedagogisk gymnasielinje. Det är en linje där eleverna lägger ner sin själ och lärarna på programmet också!

Teo Lindmark (Luleå, 2024-03-22)

#119

Beslutet är så fruktansvärt fel.

Åsa Engelmark (Boden , 2024-03-22)

#120

Detta är ett fullständigt befängt beslut som gör mig rosenrasande. Boden ska utåt verka som en så himla attraktiv kommun men trots att jag har bott här i 43 år så vill jag bara flytta långt härifrån när jag hör detta. Som vanligt satsas det bara på sport och kulturen är inte vatten värd. En stad utan kultur är ingen stad. Att lägga ned det estetiska programmet är inte bara ett svek mot alla elever och lärare utan det visar också att det bara är vissa grupper som är värda att satsas på. Vansinne. H2 Green steel är tydligen det enda som får kosta pengar. Men hur många kommer att vara sugna på att flytta till en död stad utan kulturliv. Hur kan ni göra så här mot alla eldsjälar och elever inom kultursektorn i Boden?!

Maria Iggström (Boden, 2024-03-22)

#121

Det är viktigt att det finns platser som musikgymnasium där unga musikintresserade har chans att utveckla sin musikalitet. Platser där man kan utöva kultur och där man kan utvecklas inom det man älskar är enormt viktigt för att ett samhälle ska fungera

sebastian nilsson (kiruna, 2024-03-22)

#123

Musikgymnasiet är en viktig del av Boden och dess kultur

Sol Sagadotter (Boden, 2024-03-22)

#125

Jag gick själv musikgymnasiet i Boden (ES18) och det var dom bästa åren i mitt liv. Trots pandemin och lockdown hare jag en helt underbar skolgång med helt fantastiska lärare som gjorde allt för att vi skulle ha kul och utvecklas på alla sätt möjliga! Tycker det är hemskt att lägga ner den enda estetiska linjen i Boden när den gett så mycket till samhället och de elever som gått där!

Agnes Adolfsson (Åre, 2024-03-22)

#127

Kära Boden gör nåt rätt nu!
Vad vill vi signalera till omvärlden, vad vill vi att andra ska se av oss? Musikgymnasiet är och har länge varit en klockren ambassadör för staden och det finns så mkt kunskap och erfarenhet som man inte bara får göra sig av med. Ungdomarna på programmet blomstrar och blir i sin tur goda representanter för sin hemstad ute i världen. Utbildningen håller hög klass vilket olika sorters inbjudningar till bl a SVT och kungens firande vittnar om.

Sanna Carlsson (Boden, 2024-03-22)

#129

En otroligt bra utbildning med fantastiska lärare och människor. Vi behöver rädda kulturen i Boden och ge människor chans att utvecklas och få en utbildning i musik!

Man utvecklas i både musik och som människa. Jag hade inte varit den jag är idag om det inte vore för Musikgymnasiet i Boden och alla fantastiska människor inblandade.
//elev i åk 2 på Musikgymnasiet i Boden

Ronja Hässelbäck Eriksson (Boden, 2024-03-22)

#138

Musikgymnasiet är en grundsten inte bara i bodens musikliv men i hela Sverige. För mig personligen har musikgymnasiet betytt så mycket, och nu när min son också går där känns det som om cirkeln är sluten. Vi kan inte låta denna fina tradition gå i graven för att bekosta det gröna stålet. Det sänder inga bra signaler till de som kan tänka sig flytta hit, att lägga ner! Kommer ni ihåg Luciasändningen från Jukkasjärvi under pandemin? Det var våra elever från Boden som briljerade! Eller tv sändningen från kungens 50 årsfirande? Bara som några exempel. Min son var förkrossad av beskedet även om han får gå kvar tills han tar studenten. Sammanhållningen och den personliga utvecklingen som esteteleverna går igenom i Boden är ovärderlig!
Det är ett stort misstag som inte kommer att bidra till någon besparing och dessutom i längden kommer att kosta kommunen dyrt. Pinsamt dåligt prioritering.

Anna-Karin Liljestrand (Boden, 2024-03-22)

#142

Jag tycker det är helt orimligt att lägga ner musikgymnasiet i Boden, en riktig skandal att nästintill förinta kulturen med början att lägga ner musikgymnasiet. Jag känner med alla elever, lärare, kulturprofiler, invånare i staden och alla unga som inte får chansen att uppleva vårat fantastiska musikprogram. VI BEHÖVER MUSIKGYMNASIET

Märta Rörland (Boden , 2024-03-22)

#148

Min dotter går estet och jag spelar själv musik. Sitter i med styrelser i Älvsbyns musikföreningar.

Rickard Tapper (Älvsbyn , 2024-03-22)

#158

Man inte ska spara allt på ungdomarna. Vi behöver kultur.

Ava Wizelius (Boden, 2024-03-22)

#166

Att spara in på kultur kostar snabbt mer än var man "tjänar". Kommunens attraktivitet sjunker markant.

Ewa Sandberg (Råneå , 2024-03-22)

#181

Musikgymnasiet behövs, kultur är viktigare än någonsin!

Maja Arvesen (Boden, 2024-03-22)

#185

Estet är en viktig linje och det finns ingen anledning till att stänga ner den, då komunens anlednigar är rent bullshit
Pinsamt.....

Stanny Brandlöv (Boden, 2024-03-22)

#190

Därför att Bodens maffiastyre inte ser till oss invånare i Boden, man pantsätter oss till förmån för ett multinationellt företag med tveksamma utsikter och gjort det med bristfällig analys.
Vi kommer att få lida lång tid för detta.
Men det är lätt att använda andras pengar, våra gemensamma skattemedel.

Jonas Magnusson (Boden , 2024-03-22)

#195

Jag skriver på det på den här namninsamlingen eftersom kultur är en grund till att ha en livfull, inspirerande och uttrycksfri sfär i ett samhälle. Det ger människor starkare identiteter, inspirerar, belyser och utvecklar ett samhälle. Musik skänker glädje, väcker nostalgi och minnen. Musikens finns med från att vi är barn i form av vaggvisor till döden i form av begravningspsalmer som hedrar och hyllar och hjälper sörjande att luta sig mot något. Jag anser att Musikgymnasiet i Boden av allra högsta grad är ytterst aktuellt och viktigt att behålla och fortsätta utveckla. Dels för att Boden inte endast ska förknippas med industri och handboll och dels för att hålla kulturen vid liv. Den här nyheten om en nedläggning av hela utbildningen gör mig djupt besviken, frustrerad och förbannad. I varje kommuns budget ska kultur prioriteras och som jag sett till den här handlingen tolkar det, talar kommunens handligen för den exakt raka motsatsen. Jag hoppas innerligt att beslutet om en nedläggning av Musikgymnasiet i Boden upphör snarast.

Einar Furmark (Luleå, 2024-03-22)

#199

Viktigt att säkra återväxten för det svenska musikundret. Men kanske allt sånt ska skötas i Stockholm? I Boden har vi militären och ståltillverkning….

Dan Engman (Piteå , 2024-03-22)Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...