Rädda klimatvården för oss kroniskt sjuka, tex reumatiker, MS på Clìnica Vintersol på Teneriffa.

Kommentarer

#203

Jag har varit en gång på Vintersol och det var verkligen en vändpunkt för mig. Jag insåg att jag inte behöver vara så dålig fysiskt som jag brukar vara för nere på Vintersol mådde jag fantastisk bra och kunde träna och samla krafter. Effekten satt kvar länge efteråt och jag hoppas verkligen att jag och andra sjuka får komma ner igen.

Linda Stöberg (Skoghall , )

#207

Jag kan lättare träna och mår så mycket bättre av rehab utomlands där jag flera gånger om dagen kan träna t ex i bassäng med sjukgymnast. 3-4 veckor i sol och värme och ett fullt dagsshema med träning och härliga träningskompisar är guld värt för både kropp och själ. Låt oss behålla utlandsvården.

Gunilla Tigerstam (Solna, )

#209

Jag vet hur mycket rehab betyder och är själv reumatiker

Marie Sindler (Mellerud, )

#211

Vintersol är en fantastisk plats för rehab för neurologiska diagnoser med mycket kompetent personal. Istället för att avveckla borde tiden istället utökas till minst sex veckor. Har inte varit på någon annan rehab som hjälpt mig så mycket. Det är mycket väl använda pengar för regionerna och samhället i stort. Klimatet är en stor del av att resultatet från rehabiliteringen blir så bra.

Anette Svensson (Skurup, )

#221

Vill hjälpa alla sjuka och även personalen på Vintersol

Eva Grafström (Stockholm , )

#223

Jag med både MS och Bechterew har nått fin-fina resultat på Vintersol genom åren jag fått rehab där nere.
Inte många ställen är så anpassade som de för oss i rullstol
Värmen är ett måste för att uppnå bra resultat

Åsa Lindqvist (Mölndal , )

#224

Rehabiliteringen på Vintersol behövs. Varit där flera ggr och fått alltid goda resultat. Träningen i det varma klimatet är så välgörande och kan inte jämföras med rehab inom landet.

Sirpa Saastamoinen (Åkersberga , )

#227

För jag känner personer med reumatism för vilka detta är jätteviktigt

Björn Pettersson (Gävle , )

#230

Jag skriver under därför att det bevisligen ger resultat vetenskapligt och på ett personligt plan. Det är dessutom billigare än likvärdig behandling i Sverige som ej finns. 10ggr behandlingar för att sedan hitta ett nytt ställe. Som det är i Stockholm. Inget för kroniker.

Ann-Louise Ganskog (Stockholm, )

#233

Denna vård är nödvändig för mitt fortsatta liv som funktionsnedsatt

Stefan Sundquist (Nacka, )

#235

Jag själv har en neurologisk sjukdom. Vintersol med proffesionellt personal o erfarenhet , är väldigt viktig för oss med olika neurologiska diagnoser.

Carina Granath (Täby, )

#239

Jag har reumatism och är drabbad av denna neddragning. Jag har varit till Vintersol flera ggr och vet vilken otrolig nytta den klimatvården gör för mig och min kropp.

Carina Rosén (Alfta, )

#240

Klimatvård i utlandet har visat sig vara mycket givande för patienter med bland annat Reumatism, ms, stroke, psoriasis med mera. Sverige behöver helt klart fortsätta skriva remisser till clínica Vintersol för patienternas välmående. Personalen på kliniken är erfaren och anläggningen är mycket bra anpassad för patienterna.

Anna Sahlström (Sverige , )

#241

Jag skriver under för att jag hade inte levt idag om jag inte kunnat rehabilitera mig på Vintersol. Under knappt trettio års tid har jag varit på Vintersol ca tjugo gånger, inneliggande och polikliniskt och det har varit min livlina.
Reumatiker, Stockholm

Mikael Ek (Stockholm, )

#243

Vi behöver dessa rehab resor som gör så mycket nytta för oss alla med våra diagnoser.

Annette Hagström. (Malmö, )

#247

Det finns ingen motsvarighet i Sverige till vad rehabilitering i varmt klimat innebär för den enskilde människan. Den skillnad det gör, för hur man kan bli en mer fungerande människa, med mindre smärta, under lång tid efter intensiv rehabilitering i värme finns inte motsvarighet till inom vården i Sverige.

Marina Andersson (Järfälla , )

#249

Är viktigt att vi med neurologiska sjukdomar får chansen till denna rehabelitering i ett varmare klimat!

Ingrid Röjstrand (Östra Ryd, )

#250

Jag är reumatiker och har varit i min ungdom ofta på Vintersol på klimatvård. En ypperlig anläggning för att träna och ladda energi för det är exakt vad det handlar om !!! Var i regel symtomfri flera månader efter mina vistelser på anläggningen och skulle mer än gärna åka ner igen om mitt landsting kunde godkänna oss med reumatism att åka igen som klimatvårdspatient !. Med vänlig hälsning, Leif

Leif Andersson (BORLÄNGE, )

#251

Jag har själv varit på rehab på Vintersol, helt fantastiskt. Det är galet om man slutar använda sig av deras tjänster, då det ger så mycket för patienterna.

Caroline Eriksson (Örebro , )

#252

Rätt och bra rehab är viktig.

Jennie Hedrén Hasselros (Växjö, )

#257

Jag lider av MS. Jag har besökt Vintersol ett antal ggr både som Regionpatient och ändå fler ggr som egenbetalande Poliklinisk patient. Varje gång med gott resultat. Klarade av att jobba till 65+ 2,5 år bl a Tack vare REHAB.

Eric Schulze (Lomma , )

#270

Vintersol är inte bara viktig för den kroppsliga rehabiliteringen utan minst lika viktig, om inte viktigare, för psyket!

Anna Bohlin (Örebro, )

#276

Klimatvården är livsviktigt för många som har det svårt. Att ta bort den är fruktansvärt ogenomtänkt.

Lisa Gustafsson (Trosa, )

#281

Skriver på för min systers skull, som är reumatiker.

Kerstin Hedman (Malmö, )

#283

Jag har reumatoid artrit och kan inte nog betona vad gott värme gör för reumatiska leder. Att komma till Vintersol på Teneriffa på vinterhalvåret och träna i bassäng och träna med jätte duktiga sjukgymnaster i sol och värme. Detta gör att man blir som en ny människa. Man kommer dit stapplande och åker därifrån bättre på alla sätt och känner sig ”som en ny människa” Detta går bara genuint att förstå om du själv är reumatiskt sjuk. Att bo i ett kallt land som Sverige med reumatisk sjukdom innebär ständig verk och inflammation… Att få lättnad i detta som gör att man tar sig igenom resten av den kalla årstiden skapligt är ”som en gåva från ovan”

Katarina Göthberg (Stockholm , )

#284

Vård i värme är av stor vikt för många människor med olika diagnoser som ryggmärgsskada, ms och många flera.

Anne Warting (Göteborg , )

#285

Jag sällan, eller aldrig, hört nåt så urbota dumt. Skäms!!! Det borde vara självklart att utnyttja de resurser som faktiskt finns och som fungerar och gör skillnad för så många människor.

Eivor NikulaSandberg (Mörbylånga, )

#288

Stabilt väder, och därav följande lättillgänglig träning, gör underverk för min, och många andras, kropps sätt att fungera och få maximalt utbyte av behandlingen.

Ola Johansson (Borås, )

#298

Jag tycker det är viktigt med klimat vårde

Louise Lindahl (Göteborg , )

#301

Den rehab som jag har varit på har påverkat min hälsa och rörlighet så jag har kunnat jobba fram tills i år då jag fyllt 66 år.

Kerstin Wahlgren (Forshaga , )

#303

DET ÄR INGEN SEMESTERRESA! Resa+boende betalar jag själv, hjälp mej med behandlingskostnaden på samma villkor som hemma!

Helene Gladsaxe (Stockholm, )

#306

Jag är en av dem som regelbundet ( vart annat ibland vart tredje år åker på rehab på vintersol vilket för min situation ger mig önskat resultat.

Rehabilitering kräver motivation och tid att fokusera på bara sig själv och sin träning. För min del ökar också möjligheten till bra rehab genom värmen som minskar mina smärtor.

Jag vet att detta handlar inte om pengar. Det är inte billigare att sända mig till ett rehab i sverige. Vad handlar det då om?

Är det ”Jante” som inte anser att människor med sjukdomar och eller skador ska ges möjlighet att få rehab i varmt klimat, även om värmen gör att deras rehab blir lång mycket mera gynnsam, även om det ger fyra veckor med mycket mindre smärta, fast man vet att rehabiliteringen ger god effekt inte bara på kort tid? Är det så undrar jag hur man kan vara avundsjuk på oss som behöver rehabilitering. Jag hade alla dagar i veckan velat vara smärt fri, velat haft en kropp som fungerade som innan min skada.

Lena Käld palmer (Kil, )

#308

Viktigt att det finns då många med ms är utan rehab.
Klimatet gör att det är mycket bra att träna då det är möjligt att träna utomhus även på vintern.

Henrik Svensson (Skurup, )

#309

Jag önskar att alla ska få kunna få vård o rehabilitering vart man önskar för att kunna bli friskare o må bättre samt att långtidscovidsjuka ska få möjligheten att tillfriskna på ett rehabställe då denna kategori människor finns det ej så mycket vård för i Sverige, det är en bortglömd grupp som kommit till i världen o vi måste väl försöka göra så att våra medmänniskor ska må bättre, att kunna arbeta o försröja sig själva. Det vi satsar på nu kommer Sverige att tjäna in på i framtiden, vi ska ej dumsnåla på reurser som bevisligen fungerar, har funkat o kommer att funka för dem mest behövande ♡♡♡♡

eva sundfors (södertälje, )

#312

Är själv reumatiker sen 45år tillbaka och vet hur viktigt det är med regelbunden klimatvård för att orka fungera i arbetslivet och i det dagliga livet.Har själv åkt på klimatvård sen 2004 och det har hjälpt mig att fortsatt vara kvar i arbetslivet och gjort så att jag bevarat mina funktioner och inte blivit sämre i min sjukdom.
Klimatvård är så viktigt att fortsätta med för oss som lever med kroniska inflammatoriska sjukdomar!!

Anna Gustafsson (Alingsås, )

#314

Klkmatvård på vintersol har varit som att få ett extra liv varje gång. Åker dit i dåligt skick, men åker hem efter 4 veckors rehab med en mycket bättre fungerande kropp, och själ! ❤️

Elisabeth Sandahl-Bäwer (Kungsbacka , )

#316

Jag skriver under pga att min syster behöver detta.

Inger Ahlin (Södertälje, )

#317

Jag har RA. Har varit där och vet av erfarenhet att det hjälper. Är en katastrof om detta inte kan få fortsätta.

Susanne Lundell (Norrtälje , )

#322

Jag har psoriasis och vet att det hjälper

Emma Andersson (Uddevalla, )

#324

Jag vet av egen erfarenhet att träna i varmt klimat gör underverk. Ta inte bort denna möjlighet för alla som är i behov av detta för att kunna leva ett sådant normalt liv med mindre smärta och stelhet. Mvh Anneli Dahl

Anneli Dahl (Karlstad, )

#326

Det är viktigt med rehab i varmare klimat för reumatiker.

A****i D****n (Bromma, )

#329

För att kroniskt sjuka ska få möjlighet till träning och återhämtning som bättrar på deras hälsa och mående!

Jan-Erik Lindström (Stockholm , )

#330

Detta är en verksamhet som behövs, och känner några som verkligen tillfälligt blivit bättre av vistelse fär

Jan Elg (LAXÅ, )

#334

Klimatvård är inte sol och badsemester!!
För mig är det en nödvändighet för att bibehålla och förbättra min rörlighet vilket i gör att jag även fortsättningsvis ska kunna fortsätta arbeta och delta i aktiviteter.
Rehab på hemma har inte samma effekt. Att åka iväg och fokusera helt på träning i en miljö som Vintersol erbjuder kan inte jämföras med dagrehabilitering. Jag tränar regelbundet 2 ggr/veckan på Bosöns idrottsinstitut och 1g/ veckan hos sjukgymnast. Jag behöver ändå klimatvård på Vintersol för att hålla rörligheten igång, vilket i en förlängning gynnar samhället eftersom jag med klimatvård kan klara mig längre med så lite
hjälpinsatser från kommunen som möjligt.

Eva Södeberg (Spånga, )

#336

Jag har fått rehabilitering på Vintersol och upplevt de otroliga förbättringar som det gett både min kropp och mitt mentala mående. Det är ren magi! Inget rehabställe i Sverige som jag testat har varit ens i närheten.
Det varma vädret har stor betydelse för träningen, det går inte att få samma effekter i ett kallare klimat som Sverige.

Cathrin Wadell (Kil, )

#338

Vintersol behövs

Siv Rydhammer Eriksson (Stockholm, )

#340

Anser att det är viktigt för personer som behöver det att få fortsätta med nått som tydligen fungerar för dem.

Jenny Olsson (Munkfors, )

#341

Har själv erfarenhet av hur nödvändigt rehabilitering på vintersol är på grund av familje medlem som åkt dit flera gånger! Det behövs!

Elise Svensson (Skurup, )

#350

Efter min vistelse på Vintersol upplevde jag en markant förbättring i mitt hälsotillstånd. Det var inte bara den fysiska delen förbättringen utan även den nog så viktiga biten att få känna att man passar in och vara en del i gemenskapen. Det gör man verkligen eftersom samhället i och runt Vintersol är anpassat på ett sådant sätt att vi med funktionsnedsättningar kan känna oss som människor i första hand och inte bara som någon med ett handikapp

Monika Samuelsson (Vaggeryd , )

#351

Jag själv vet att klimatvården på Vintersol gör att jag mår så mycket bättre. Livskvaliteten ökar, behovet av starka mediciner minskar och även behovet av sjukvård.

Helene Forsén (Linköping , )

#352

Klart att de som behöver detta ska få besöka rehabilitering i utlandet!!

Marie Wiklander (Kil , )

#353

Människorna sor behöver resa på klimatresor gör det inte för att det är så roligt. De gör det för att det är livsviktigt för deras välmående och hälsa. Det är ofta hårt arbete och mest inriktat på vård. Vi lever i ett klimat som inte passar dessa sjuka människor. Därför behövs klimatresorna!

Anya Nisser (Lysvik, )

#354

Oerhört viktigt att vi som behöver rehab får den också. Det gör att vi kan bevara vår livskvalitet

Yvonne Haglund (Göteborg, )

#355

Man stärks båda fysisk och psykiskt med denna intensiva typen av träning.
Vintersol har jag besökt 4 gång och har blivit så mycket bättra värja gången.

Helle Carlberg Christensen (Brösarp , )

#359

Jag skriver under!!!

Owe Israelsson (Norrköping, )

#360

Bästa vård man kan få.

Lillemor Andersson (Lidingö , )

#363

Jag har under tjugo års tid på nära håll kunnat följa hur människor blivit så mycket bättre tack vare det unika klimatet på Teneriffa.

Ulf Jacobsson (Kungälv , )

#364

Jag tycker att Vintersol är viktigt för oss med reumatiska sjukdomar. Det finns ingen annan anläggning som har den erfarenheten och dessutom det klimatet som de flesta av oss mår så bra av att träna i.

Katarina Holmblad (Skara, )

#365

Jag är, pga mina kroniska sjukdomar, i stort behov av klimatvård och har haft mkt goda resultat efter behandlingar på Vintersol under lång tid efteråt.

Kerstin Nilsson (Lindome , )

#367

Är reumatiker och har stort behov av klimatvård för att orka arbeta heltid.

Enikö Olsson (Ljungby, )

#369

Jag har polio med postpolio symtom och det finns ingen vård eller rehabilitering för oss inom Hallands region. Man säger det finns men så är inte fallet. Trots det nekas vi rehab på Vintersol där kompetens finns.

Yvonne Bixberg (Halmstad , )

#373

Klimatvård är superviktigt att erbjuda funktions nedsatta

Majsan Degerman (Skellefteå, )

#376

Har varit på vintersol för jag har ms å träningen gav mig styrka väldigt länge efter

Christel Johnsson (Mellbystrand , )

#379

Jag har vänner som har mått väldigt bra av dessa resor.

Jennie Eng (Karlstad, )

#382

Vill att vintersol och Tjåges rullegrupp ska finnas kvar

Stig Oregren (Sunne, )

#384

Jag har MS och har inte fått komma till Vintersol på flera år landstinget har ej ekonomi säger de!

Per Persson (Harbo, )

#389

Detta är så viktigt för oss, att få komma och träna o vara i det klimatet. Har MS sedan 1990,och har varit på vintersol 3 ggr. Har varit så bra för mig, och alla andra som man träffat o sett så fina resultat.

Susanne Håkansson (Skillingaryd , )

#390

Jag skriver under pga vi behöver detta… personer med kroniska sjukdomar behöver klimatvård.

Valkyria Thunder (Stockholm, )

#392

Jag behöver klimatvård, är tacksam för alla 5 gånger jag har fått komma med

Linda Haagen (Kristianstad , )

#395

Tack vare klimatvård klarar jag att jobba 100% fortfarande

Magnus Göransson (Varekil , )

#396

Oerhört viktig o bra rehab för oss med bla MS!

Susanne Ekstrand (Markaryd, )

#397

Har arbetat där och jag vet vilka under det tillför patienterna.

Sofie Ambjörnsson (Vaggeryd, )

#398

För att jag har sett vad en resa kan göra för människor som har RA.

Erna Olsson (Malmö , )Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...