Bevara Markans verksamhet i Markanhuset

Kommentarer

#410

Markan var alltid mitt hem

Eric Sarkar (Lund, 2020-12-31)

#411

Markan är ett ställe för ungdomar att få utlopp för sin kreativitet. Kreativitet är VIKTIGT!

Jannice Wahlgren (Hässleholm, 2020-12-31)

#424

Det är rimligt

Saftan Augustsson (Hässleholm, 2020-12-31)

#425

Frivilligt

Siv Svensson (Vinslöv, 2020-12-31)

#427

Har under flera år varit aktiv i föreningen C4-spel som haft lokaler och aktiviteter i markan lokaler som varit utomordentliga för föreningslivet. Och det kommer vara ett hårt slag mot Hässleholms och centrala/norra skånes spelkultursliv och föreningsliv.

Mikael Skäppegård (Lycksele, 2020-12-31)

#430

Det riskerar att skada den verksamhet som är nu är aktiv i lokalerna

Alexander Sötterman (Trekanten, 2020-12-31)

#433

Jag spenderade mycket tid efter skolan på markan och hittade på massa olika aktiviteter i deras lokaler. Låt ungdomen i Hässleholm få chansen att göra detsamma!

Alex Nilsson (Hässleholm , 2020-12-31)

#435

Markan var en del av min ungdom. Mixen av aktiviteter och kultur var fantastisk och jag träffade nya vänner där. senare jobbade jag där en kort tid och var även engagerad i Blå som senare blev Siesta. Jag tror att Markan var en av anledningarna till att jag började jobba i musikbranschen. Jag har jobbat hos Sveriges största bokningsbolag och arrangörer och än idag ligger Markan mig varmt om hjärtat. Jag har mycket att tacka Markan för. Markan är ett unikt hus på alla sätt. Förminska inte värdet av ungdomar och deras fritid. Här lägger många grunden för sitt vuxenliv, här får många en meningsfull fritid. Gör inte misstaget att stänga ner det här unika huset. Våga satsa på ungdomar och våga ha det coolaste allaktivitetshuset i Sverige. Det är värt varenda krona.

Maria Mänty (Limhamn, 2021-01-01)

#439

Jag stöttar Markan

Morgan Löfstedt (Hässleholm, 2021-01-01)

#443

De e förrvirrade människor som återigen tar felaktiga beslut i denna kommun

Lars Åkesson (Hässleholm, 2021-01-01)

#447

Då jag under min uppväxt hade mycket hjälp av markanhuset. Jag önskar att barn och ungdomar även i fortsättningen ska ha tillgång till detta hus.

Isak Frank (Växjö, 2021-01-01)

#452

Det är ett fint och trevligt ställe för ungdomarna att träffas umgås

Ulas Albayrak (Hässleholm , 2021-01-01)

#453

Verksamheten på Markan är viktig. för vårt samhälle. Ett ställe där unga kan mötas och utöva kreativa verksamheter tillsammans. Har man konstruktiva saker att göra så minskas risken att man hamnar snett i tex missbruk. Det finns tyvärr stor brist på denna form av verksamhet i många städer idag, inte minst i Hässleholm. Så vi skall vara rädda om dessa platser och stötta och värna om att de finns kvar i samhället. Markan som plats är också ett kulturarv från förr och bör verkligen bevaras...Tack Markan för allt ni gjort och gör för Hässleholms unga. Jag skriver härmed under på att Markan måste bevaras!!!!!

Mattias Lindh (Tyringe, 2021-01-01)

#455

Har så många fina minnen från markan. Markan och dess personal har lagt en stor grund till varför jag spelar trummor.

Marcus Svensson (Hässleholm, 2021-01-01)

#458

Markan betyder väldigt mycket för ungdomar samt är en bra och trygg plats för de som inte har någon annan trygg plats att vara på.

Oscar Blanco (Hässleholm, 2021-01-01)

#464

I hela mitt yrkesliv har jag varit verksam inom musikbranschen. Allt började tidigt nittiotal på Markan där jag som tonåring hade möjlighet att höra nya band spela, arrangera egna konserter men framförallt ha en egen studio i källaren med hjälp av studiocirklar hos ABF. Vi är många som gjort liknande resa och det är först när jag flyttade från Hässleholm och bekantade mig med folk från hela Sverige som jag förstod att Markan på riktigt var en unik plats. Jag är oerhört tacksam för att jag råkade ha mina tonår just när Markan blomstrade. Önskar verkligen att varenda person som har lust skulle få ha ett Markan att besöka. Markan och Perrong 23 var min skola och var jag växte upp. Tack!

Andreas Tilliander (Stockholm, 2021-01-01)

#466

Brukar aldrig yttra mig i så mycket saker. Men nu borde vi alla det!! Politikerna kan inte bara köra över oss i detta. Det gäller våra barn och ungdomar.
Behåll Markan. Men det behövs fler ställen ungdomarna kan vara på. Gäddastorp, Väster och T4 området växer. Det kommer bli fler barn och ungdomar som behöver ha en plats att hänga på. Markan är ett perfekt hus att vara i. Det kommer bli betydligt billigare att renovera upp det än att skaffa ett nytt.

Nathalie Engander (Hässleholm, 2021-01-01)

#467

Markan har stor betydelse för så många barn och unga. Markan är/har varit ett ställe att samlas på och träffa nya människor. Jag finner det ytterst tragiskt att mina barn inte kan få samma möjlighet som jag haft under min uppväxt.

Mariana Nilsson (Tyringe, 2021-01-01)

#469

Vikten av en plats för ungdomar att vistas på är viktigare än någonsin. Föreningsliv och kulturliv är viktigt i ett samhälle för att förebygga kriminalitet.

Malin Fast Dicksson (Malmö, 2021-01-01)

#470

Jag vill att möjligheter ska finnas för våra barn/ungdomar samt vuxna att hitta på något. Men fungerar inte om ni hela tiden ska rasera det med nerstängningar hit o dit.

Hampus Andersson (Vittsjö, 2021-01-01)

#479

Jag skriver under för att jag vill bevara markan, för det är det enda stället där ungdomarna idag hänger o inte håller på med skit. Stänger markan blir det bara problem.

Sara Tallinger (Hästveda, 2021-01-01)

#481

Det är viktigt att bevara gammal bebyggelse och det finns inga underlag för ekonomiskt ställningstagande för flytten.

Inger Bodelsson (Hästveda, 2021-01-01)

#486

Markans verksamhet har en viktig funktion för Hässleholms ungdomar. Det hade den för mig när jag växte upp. Här startade jag bland annat mitt första band, spelade in musik, spelade live många gånger och träffade många likasinnade människor. Hässleholms kommun måste verkligen ställa sig frågan om man vill satsa på dess nya generationer och om det svaret är ja bör Markan vara en självklar del av den satsningen. I nuläget bedömer jag dessutom att det inte finns någon annan lokal som kan erbjuda ett så stort utbud av aktiviteter och som dessutom ligger på en bra plats i staden.

Richar Götesson (Malmö, 2021-01-01)

#494

Jag vill att ungdomarna får behålla sitt Markan, och det blir billigare att renovera det, dessutom är det inte är alla våningar som behövs åtgärdas. Det kostar kommunen mkt mer om de ska få samma möjligheter på nytt ställe!

Agneta Manno (hästveda, 2021-01-01)

#501

Alla ungdomar SKA ha en trygg fritid.

Kristina Svensson (Hässleholm , 2021-01-02)

#504

Jag är en av de lyckliga som haft många fina och givande år på Markan, en plats för unga att vara delaktiga och utvecklas som inte kan ersättas!

Fanny Sandberg (Malmö, 2021-01-02)

#506

För att våra barn behöver någonstans att bara få vara! Inte rätt att spara in på barn och ungdomar!

Veronika Fridh (Hässleholm , 2021-01-02)

#507

Bevara alla fina minnen man har där och att dom små i familjen ska få uppleva glädjen av att vara där.

Alma Strandman (Hässleholm , 2021-01-02)

#513

Som musiker i våran lilla stad så anser jag att Markan behövs! Där finns replokaler och studio med kunnig personal! Där finns en scen, fil, spel och en skön atmosfär för att bara ..hänga.
Som medborgare med rösträtt i vår lilla stad, inför nästa val, så undrar jag lite olika saker: jag jobbar även som ledsagare till min hjälte i rullstol. För honom och hans vänner så har Markan och deras Café Hjälte, varannan måndagkväll, blivit nåt att längta till. Vad skulle en flytt innebära i tid? Ett glapp på ett år då dessa hjältar inte har nåt att besöka?
Såg en summa som det skulle kosta att göra Markan...vadå? Jag ville använda Matsalen, byggnaden ni vill flytta till, till en konsert men fick beskedet att max 150 pers ( får nog plats 500-600pers i dagsläget) för att det saknades viss brandskydd. Hur stor kostnad kommer det att bli för att iordningställa det då? Och resten av byggnaden? Kök till fiket, replokaler, studio, rullstolshiss till scenen osv...
Vi är många väljare i vår lilla stad som irriterat ser på när politiker tar beslut som påverkar vår lilla stads kulturliv när vi samtidigt får se kostnader för tex fiberhärvan, som någon verkligen räknade fel på...
Markan har medlemskort..låt de korten bli fribiljett till de ungdomar som vill ta bussen till Markan. Vi äldre ungdomar kan fortsätta att gå, cykla eller köra dit😎
Måste berömma personalen för deras bemötande och engagemang när det gäller våra hjältar...🙏❤️ // Niklas Paulström

Niklas Paulström (Hässleholm , 2021-01-02)

#515

Jag vill att Markan ska bevaras

Agneta Nord (Hässleholm , 2021-01-02)

#516

Jag skriver under för att vi behöver hjälpas åt att göra ungdomarnas röster hörda! Om politikernas agenda är att frigöra marken för försäljning till högstbjudande har jag svårt att tro att kommunen skulle lägga de pengar som krävs för att få en fullt fungerande ungdomshus. Klättervägg, plats för lan, musikstudio mm ... kom med ett likvärdigt förslag annars får Markan va kvar !!!!

Malena Malm (Vinslöv, 2021-01-02)

#517

Markan har betytt oerhört mycket för mig och många andra, och det är inte upp till icke-insatta politiker att bara behandla den här oasen som ännu ett papper i högen. Markan var min ljuspunkt i vardagen under flera kritiska år av mitt liv.

Sofia Abu Jacobsson (Malmö, 2021-01-02)

#518

Bevara Markan i sitt befintliga hus

Ronnie Treijner (Hässleholm , 2021-01-02)

#522

Jätteviktigt att ungdomar har någonstans att träffas med meningsfulla aktiviteter.

Anders Persson (Höör, 2021-01-02)

#523

Alla organiserade mötesplatser för ungdomar (och andra) är nödvändiga. Det finns redan nu dö få sådana. Det är viktigt för dem som inte har någon trygg tillgänglig vuxen hemma. Det är viktigt för den som känner sig utanför i skolan. Den är viktig för den som inte har råd att delta i idrottsverksamhet. Det är viktigt för den som är ny och vill lära känna någon. Den är viktig för att ungdomar ska ha en bra sysselsättning. Den som inte har en vettig sysselsättning hamnar med större risk i kriminalitet och missbruk.

Pernilla Malmqvist (Hästveda, 2021-01-02)

#526

Markan är Hässleholm

Joakim Vendel (Broby , 2021-01-02)

#533

Är det inte väldigt dumt att dra ner på denna typ av verksamhet då man vet att problemen blir mindre och kanske t.o.m. uteblir längre fram i tiden?

Tobias Ahlm (Hjärnarp , 2021-01-02)

#539

Markan var som en fristad för mig och mina vänner när jag växte upp och vill att nya generationer ska få ta del av den fina kulturen som markan stod för

Andreas Sjögärd (Hässleholm, 2021-01-02)

#540

Det är superviktigt att satsa på ungdomar i Hässleholm för att de inte ska dra sig ner mot stan och stationsområdet där det är minst sagt otryggt både för unga och gamla. Markan är helt underbart med fantastiska människor som jobbar och förstår ungdomarna. Mina barn går i skolan i närheten men har kompisar från andra områden i Hässleholm som tar cykeln dit och fikar för en billig peng på eftermiddagen. Där finns möjlighet till kreativitet och samtal med både andra barn och vuxna, ingen behöver sitt ensam utan där inkluderar man alla. Det måste ju vara betydligt billigare att åtgärda de brister som finns än att bygga helt nytt också. Nej barn och unga behöver någonstans att vara på eftermiddagen och Markan är välkänt av många i Hässleholm redan. Jag hoppas verkligen att man inte väljer att lägga ner.

Maria Bloom Jivenius (Hässleholm, 2021-01-02)

#541

Markan är ett fantastiskt ställe för barn i alla åldrar! Speciellt för barn med NP diagnoser och problematik. Där kan dom få vara sig själva utan att bli utsatta för mobbing vilket är mycket vanligt för dom att bli.
Dessutom är personalen helt fantastisk att både prata med och hålla kontakt med under tidens ens barn är där. Dom förstår barnen och dom är bestämda på att ingen skall fara illa eller att det skall förekomma en massa skit vare sig inne eller utanför markans område!

Ni förbenade politiker som jobbar emot våra barn och ungdomar och tar ifrån dom det ända dom har i kommunen, sen så har ni mage att gnälla på att kriminaliteten ökar ibland dom, är det så konstigt att det ökar?! Nej sänk era jävla löner istället för ni är ej förtjänta av den eftersom ni ej gör ert jobb! nI har redan stängt ner Vittsjö vilket var en fantastisk fritidsgård där även bra personal fanns..

En upprörd mamma till en orolig pojke som vill ha Markan kvar där den är.

Emma Tiderman (Bjärnum, 2021-01-02)

#543

Jag har själv hängt där när jag var 12 år. O är idag 42 år. Min son har perioder då han hänger på Markan. Jag känner mig trygg när han är där o jag vet att de som jobbar där tar bra hand om ungdomarna.

Marie Johansson (Hässleholm, 2021-01-02)

#545

Lokaler för Hässleholms ungdomar behövs och Markan är det bästa och billigaste alternativet.

Jerker Nilsson (Hässleholm, 2021-01-02)

#546

Markan är- och har varit en viktig del av kulturlivet i Hässleholm. Jag personligen har gått på mycket fler konserter på Markan än på Kulturhuset.

Men framförallt är det extremt viktigt för ungdomar, att ha ett ställe där de kan slappna av och känna gemenskap.

Varför flytta verksamheten och/eller köpa en ny lokal när Markan redan är en etablerad mötesplats och har varit det i 30 år?

Kristian Svensson (Hässleholm, 2021-01-02)

#551

Jag har själv spenderat mycket tid på markan under mina tonår, och jag kan inte tänka mig ett bättre ställe för ungdomarna att hänga.

Cassandra Gustafsson (Hässleholm, 2021-01-02)

#553

Vi behöver en fritidsgård i Hässleholm!!

Helen Svensson (Hässleholm , 2021-01-02)

#556

Har själv vuxit upp med markan som en del av den uppväxten. Markan var för mig en plats för kreativitet och utveckling där man fick utrymmet att oavsett bakgrund och förutsättningar chansen att forma sin personliga utveckling där man själv var den enda som satte gränserna.

zakarias tallroth (Stockholm, 2021-01-02)

#562

...Jag älskar lokalen som den är. Det sitter så mycket minnen i väggarna. Under min medverkan i kreativa akademin repade vi på markan och de lokalerna var perfekta.

Sofie Jönsson (Hässleholm , 2021-01-02)

#564

Markan behövs!

Sabina Cadier (Hässleholm, 2021-01-02)

#568

Självklart ska denna byggnad med sin verksamhet bevaras! Tyvärr tror jag att det bara är en tidsfråga innan Johansson(M) och Gustavsson (KD) skickat dit grävmaskiner och tomten är såld tomten till någon "bastu kompis"

Per Andersson (Tyringe , 2021-01-02)

#574

Finns inget bättre för barn o ungdomar som vill syssla med skapande av musik osv. Katastrof att man ens funderar på att lägga ner. Sänk politikernas löner och ta bort avgångsvederlag osv så slipper man sparkrav på sånt som är så otroligt viktigt att bevara.

Jimmie Stjernberg (Vinslöv , 2021-01-02)

#580

Markan är ett bra ställe där barn och ungdomar i alla åldrar kan vara och framförallt känna sig trygga med ett härligt umgänge!

Nea Marcus (Hässleholm , 2021-01-02)

#581

Markan är samtida kulturhistoria i Hässleholm, fantastisk byggnad och verksamhet som borde få förbli en kreativ plats för Hässleholms unga!

Max Lewander (Kristianstad, 2021-01-02)

#587

Markan måste få finnas kvar för ungdomar och kultur i Hässleholm!!!

David Berg (Helsingborg , 2021-01-02)

#589

Ett fantastiskt hus för våra ungdomar, bevara, bevara, vad är 800000 kr, mot våra politikers slöseri med VÅRA skattepengar på tvivelaktiga projekt....

Tryggve Thorstenson (Hässleholm, 2021-01-02)

#590

Ett av dem bästa och nyttigaste ställen och verksamheten för ungdomar att vistas på.

Besnik Dibrani (Hässleholm, 2021-01-02)

#591

Man måste inte ändra allt

Bengt Olofsson (Kristianstad, 2021-01-02)

#593

Markan är och har under lång tid varit en fantastisk mötesplats. Låt kommande generationer få fortsätta ta del av detta kulturarv - det sitter i väggarna!

Betina Mohager (Hässleholm , 2021-01-02)

#594

Markan har betytt så otroligt mycket för många. Det skulle vara vansinne att lägga ner, flytta en väl fungerande verksamhet.

Elin Olsson (Hässleholm, 2021-01-02)

#598

Markan är plats för ungdomar att vara på och spela musik.

Per Karlsson (Hässleholm, 2021-01-03)

#600

Mycket dåligt beslut av politikerna. Klart ni skall vara kvar i detta fantastiska hus.

Susanne Andersson (Hässleholm, 2021-01-03)Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...