Landsbygdskommitténs 75 åtgärder, som alla nuvarande riksdagspartier enats om, måste genomföras - NU! Rättvisare fördelning av resurser ger utveckling och välfärd i hela Sverige!

Kommentarer

#1003

Utvecklingen är ohållbat

Mikael Domeij (Remmarn, 2019-10-06)

#1006

Jag företräder en grupp kringboende som drabbas av vindkraftindustri in på knyten som får sina livsmiljöer förstörda, utsättas för hälsorisker och förlorade intäkter från turismen, rekreation och hälsovårdsprogram drivna i eget företag.

Esther Koster (Eskilstuna, 2019-10-07)

#1007

Jag företräder en grupp kringboende som drabbas av vindkraftindustri in på knyten som får sina livsmiljöer förstörda, utsättas för hälsorisker och förlorade intäkter från turismen, rekreation och hälsovårdsprogram drivna i eget företag.

Esther Koster (Eskilstuna, 2019-10-07)

#1011

Vi måste få en inkomstfördelning till varje Kommun. Där intäkterna uppstår skall även dessa intäkter hamna, och inte som i dag till Statskassan.

Lennart Norström (Sollefteå, 2019-10-09)

#1012

Hela Sverige ska leva.

Magnus Edholm (Bredbyn, 2019-10-10)

#1016

Något måste göras!

Laila Engman (Fredrika , 2019-10-20)

#1019

Glesbygden behandlas fel och ses som en koloni.

Karin Nylund (Markusvinsa, 2020-01-06)

#1027

Jag anser att Sveriges barn och unga har rätt till att få en likvärdig skolgång, i enlighet med skollagen. Detta oavsett var i landet man bor! Vi behöver befolka hela vårt land och inte bara storstäderna, varför en satsning på skolor i glesbygd och landsbygd är högst nödvändigt för att hålla hela Sverige levande. DET MÅSTE SKE NU!

Åsa Ölwegård (Vilhelmina , 2020-10-09)

#1030

Jag har gjort valet att bo på landsbygden och det valet ska jag och alla andra kunna göra nu och i framtiden! Som det är idag får man kämpa för att få det som borde vara en rättighet. Låt oss få bo och njuta där vi valt att leva istället för att nästa gå runt arg delar av tiden!

Tanya Burström (Vilhelmina, 2020-10-10)

#1036

Jag tyckeratt det får vara nog med att utnyttja landsbygden, ta våra naturtillgångar, sätta vindsnurror överallt och behandla oss som mindre värda genom att dra in servis tex skola sjukvård.

Johan Hellström (örnsköldsvik, 2021-01-09)

#1037

Jag vill inte se hur den bygd där mina förfäder slet med att bryta mark, odla och leva ska bli ödemark igen. Inte vill jag heller se hur de som ännu kämpar för en levande landsbygdska tvingas ge upp och flytta.

Birgitta Bjärkstedt (Östmark, 2021-01-09)

#1038

Jag vill ha bättre kommunikationer för oss icke bilburna!

Hans Bjärkstedt (Östmark, 2021-01-09)

#1039

Jag bor på landet och är trött på att resurserna/skattemedlen mm fördelas till fördel för städerna och dess befolkning. Utan landsbygdens resurser som produceras här och skatte inbetalningar från hårt arbetande landsbygdsbor så skulle städernas befolkning stå sig slätt.
Dags att vi på landsbygden får ta del av bekvämligheter som närbutiker, post och sjukvård. Kollektivtrafik och nöjen mm.
Ett mer jämlikt samhälle, tack!
Där jag bor finns ingen kollektivtrafik och nu läser jag att regeringen ytterligare förutom ett skyhögt bensinpris ska belasta oss med höjda bilskatter och sämre bilavdrag. För några år sedan lades en närbutik ner sin verksamhet. Nu har vi 4,4 mil fram och åter för att handla ex mat. Flera mils bilåkande för att ta oss till jobben som år efter år har flyttats in bla till städerna. År 2020 lades två byskolor ner i Örgerund och Östhammar.
Bönder som inte kan leva på sitt företagande lägger ner en efter en trots att vi alla är beroende av att det finns bönder i vårt land.
Det är bönderna som borde bli mångmiljonärer på det dom gör för oss och inte några ICA handlare i staden eller musikartister och politiker mm. Dax att börja se vad som är viktigt i samhället och omfördela resurserna NU.
Pandemin har väl visat vad som är viktigt för att ett samhälle och landsbygden ska fungera och vilka yrken som är viktiga tex.
Bra kollektivtrafik i hela landet är ju bra för miljön om fler kan ställa av sina bilar eller åka färre turer med den. Fungerande post och bank mm. Sjukhus, skolor och arbetstillfällen ex fabriker (Sverige behöver fler fabriker) på orten man bor på är ju också miljövänligt sätt att leva på.
(Om fabriker drivs med förnyelsebar energi och reducerar sina utsläpp.)
Hela Sverige måste få LEVA det är viktigt för oss alla.
Att få bo och verka på sin ort eller by är det många som vill i dag med möjligheten har tagits ifrån oss år efter år under olika regeringar i detta land,dax att återställa ordningen och rättvisan till vår fördel.
Politiker använd ert förnuft och öppna era ögon.
Mvh

Susanne Hammarling (Österbybruk, 2021-01-09)

#1041

Jag bor i Jämtland och vägarna är helt värdelösa.

Andreas Eide (Brunflo, 2021-01-27)

#1042

Pedagog och livsnjutare som vill göra det möjligt för fler att bo och leva gott på landsbygden!

Eva Andersson (Visby, 2021-04-08)

#1043

Jag skriver under på grund av att jag i alla delar instämmer i namninsamlinges upprop.

Roland Andersson (Lycksele, 2021-07-06)Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...