Vi kräver att våra barn skyddas vid våld i hemmet och vårdnadstvister!

Kommentarer

#2004

Jag har förlorat min ena son pga felaktiga beslut i en vårdnadstvist. Nu är jag på väg att mista den andra sonen också! Psykisk misshandel visar inte de blåmärken på själen som den lämnar!!!

(Göteborg, 2019-03-30)

#2008

Nu är det NOG!!

(Göteborg, 2019-03-30)

#2011

Samhället har misslyckats med att skydda kvinnor och barn!

(Stockholm, 2019-03-30)

#2012

Jag har växt upp i ett hem med missbruk och våld så jag vet hur fruktansvärt det kan vara. Inga kvinnor och barn ska ha det så.

(Uddeholm, 2019-03-30)

#2015

Nu får det vara nog!!!

(Mora, 2019-03-31)

#2016

Jag anser att det här är en viktig fråga. Mäns våld mot kvinnor påverkar allt från hur mycket en är på vakt i nära relationer (för en vet att det är där en riskerar att råka värst ut), till att kontrollera vilka flyktvägar som finns när en kommer hem till en kille första gången, till vart en möter killar på första dejten, till hur killar behandlar tjejer under tonåren. Till på universitet då föreningar blir varnade för att släppa in vissa män pga deras kvinnofientliga värderingar.

(Uppsala, 2019-03-31)

#2022

Kvinnor och barn måste skyddas.

(Halmstad, 2019-03-31)

#2024

Vi måste se till att våldet i hemmet bryts

(Stockholm, 2019-03-31)

#2025

Det är tamig tusan på tiden att straffen skärps. Barn inte ska behöva bevisa något. Ikke svenska medborgare som utövar barn o kvinnomisshandel ska utvisas

(Landskrona, 2019-03-31)

#2036

Det jag läst borde bli obligatoriskt i hela Sverige och övriga världen
Där jag bor i min kommun borde alla dessa punkter bli verklighet eftersom jag av egen erfarenhet privat sett att det här arbetssätten inte fungerar som socialtjänst och tingsrätten bedriver

(Kalmar, 2019-03-31)

#2037

Sååååå självklart vi har så tandlösa lagar utan substans. Skydda de svaga brottsoffren inte förbrytarna!

(Götene, 2019-03-31)

#2051

Har själv barn som växt upp under hot o våld. Inga barn ska behöva uppleva det!

(Uddevalla , 2019-03-31)

#2055

Själv utsatt med litet barn för många år sedan... blir så berörd och vill visa mitt stöd!!
Man är så obarmhärtigt utsatt...

(Äsperöd, 2019-03-31)

#2065

.

(Visby, 2019-03-31)

#2067

Barn ska inte behöva vara med vuxna som skrämmer dem genom att misshandla andra människor framför deras ögon!

(Uppsala, 2019-03-31)

#2074

Jag skriver under för något måste hända gällande alla övergrepp som inte ledet till åtal!
Jag levde i 9år med en man där psykisk misshandel var lika vanlig som en frukost!!!
Det tog 9år innan jag kom där ifrån, och det är det bästa beslutet mina anhöriga tog när de fick ut mig ur den relationen.

(Kävlinge, 2019-03-31)

#2082

Själv råkat ut för samma med mina barn

(Avesta, 2019-03-31)

#2089

Självklara mål. Dags att sätta barnets rättigheter först.
Inte bara fagert tal om det

(Pålsboda, 2019-04-01)

#2095

Det är dags för förändring!

(Stockholm, 2019-04-01)

#2099

För att jag själv har erfarit det här i så många år förr i tiden. Men såklart minns jag allt som om det vore igår. Med allt vad det innebär...och ingen hjälp fick jag, inte på nåt endaste vis. Alla bara blundade och ville inte tro på att det var sant eller på att det var så illa osv..
Trots att det syndes lång väg på mina skador, som ej gick att dölja....
Det fanns en person som alltid på måndags morgon undrade om jag hade överlevt hela helgen! När hon återgick till sitt arbete på måndagsmorgonen. Hon kände alltid stor oro för min del. Det värmde mig ...att någon brydde sig om mig just då <3 Trots det levde jag med 3 olika män som betedde sig så här illa mot mig....helt sjukt!!! Slag, sparkar, stryptag, slag överallt på kroppen. De dunkade huvudet mitt i allt som gick. Väggar, dörrar och mm. Slog mig med saker. Jagade mig med kniv o mm.
Hela mitt ansikte var blåslaget. Blåklockor och illröda ögonvitor samtidigt på båda ögonen. Fick sys i ansiktet under ögat och på näsan.
Allt var fel oavsett hur jag än gjorde. Skalade jag inte potatisen t.ex när vi hade bråttom på lunchen för att komma i tid till våra arbeten igen efter lunch...så fick jag stryk....minsta lilla ord jag sa...så var det inte bra...oavsett om jag försökte att säga det på ett så lugn o fint sätt som det bara gick. Psykisk terror hela tiden! Alltid var det jämt mitt fel förstås oavsett vad det handlade om!!!
Beskylld för att ha gjort både det ena och det andra jämt o ständigt!!!
Var jag ute med min schäfer som var min räddning eg....för lång stund...så hade jag gjort nåt annat förstås. Helt jäkla sjukt. Jag kan berätta hur mycket som helst eg. Den hunden skyddade mig till slut ifrån den här mannen. Tack och lov....så att jag kom ifrån honom till slut!
Det värsta var att ingen tog mig på allvar! Alla blundade liksom...trots att de visste. Även polisen gjorde det!
De visste om att det var sant och hur jag hade det, men de var rädda för honom! Samtidigt så visste de att det inte kommer att ske nån förändring. Han blir frisläppt i vilket fall som helst.
Har även varit med om en gruppvåldtäkt i Roskilde. Av män med utländsk härkomst.
Jag försökte att ta livet utav mig flera ggr. Men det var ingen som frågade mig på sjukhuset...vad o varför. Trots att de en vända fick sy 30 stygn.
Eller plåstra om mig i flera månader för att jag till slut hoppade ur en bil. Som körde i en hastighet på ca 100 km/h.
Jag slutade att prata över ett halvår.
Spelade ingen roll om jag var på arbetsförmedlingen eller på nån annan instans eller hemma.
Jag hade bara totalt tappat hoppet om livet totalt!!! Jag ville bara dö ifrån allt!
Det var det enda jag tänkte på!
Men jag hade även en liten son, som till slut fick bo hos sin farmor o farfar. Där det var tryggare för honom än att vara hemma. Vi satt en gång under diskbänken jag och min son (han var drygt 2 år) Jag skyddade min son, Ifrån den jag var ilag med just då. Han tog en drickback och slog sönder en massa fönster för att han skulle prompt in. Han var inte nykter på nåt sätt! Sen så letade han reda på oss. Där vi satt och tryckte (i ett sådant sär hål under diskbänken man kan sätta in en diskmaskin). Han ställde sig och skvätte ner oss med allt jäkla blod som han hade fått när han slog sönder 7 st rutor den gången! Han gormade och skrek hela tiden! Jag kunde inte skydda varken mig eller min son. Så till slut så blev ju det bästa alternativet för honom att bo hos farmor o farfar. Han gick som väl var på dagis på veckodagarna.

Jag fick min livslust för ca 7-8 år sen. Jag var tvungen till att bli så himla sjuk...så att jag blev livrädd för vad som skulle ske med mig. Skulle jag bli förlamad och hjärnan min blev också helt konstig under den här tiden/perioden.
Jag kunde inte prata, skriva, förstå vad folk sa. Jag kunde ingenting! Jag kände hur jag tappade känsel mer o mer för varje dag. Jag kände att nåt händer i hjärnan på mig osv.
Efter fyra mån, så började det rätta till sig lite och väldigt sakta. Jag gick då alltså på minnesmottagningen med ett team på ca 10 personer.
Jag hade gått med en oerhörd smärta i ryggen över ett år. Samtidigt så hade jag även ätit ett receptbelagt medicin i 4 mån för att sluta o röka.
När jag slutade med den medicinen, så kände jag att jag blev lite bättre o bättre.
Då först, så kände jag äntligen vad livsglädje var i mitt liv :) Jag fyller 55 år nu i höst.
Jag har en samtalskontakt periodvis mer eller mindre. Det blir oftare mindre o mindre. Men jag vill aldrig bli utav med den samtalskontakten.

Nu har jag ett bra liv o leverne tack o lov!

Jag vill bara säga att jag Dick sträck av min 1:a kille när jag var 15 år...sen så fortsatte det så i många år.
Jag hade det heller inte så lätt i min uppväxt...det fanns våld där med.

Jag är tacksam för mitt liv idag. Men allt det som hag/vi har varit med om...kommer aldrig att försvinna helt o hållet ur varken cellminnen eller ur hjärnans minne.
Men jag kan leva med det idag på ett annat vis.

Det måste ske stora förändringar i våra lagar, för att hjälpa alla utsatta människoliv och dess barn också om sådana finns med i bilden.

Annars kommer det aldrig att sluta att vara så här...som så hemskt många människor lever med dag och natt!

(Åmål, 2019-04-01)

#2102

Alla barn ska har rätten till skydd från våldsamma föräldrar!

(Mullsjö, 2019-04-01)

#2109

Barn behöver skyddas från våldsförövare inom familjen och inför psykisk våld som straffar ännu hårdare i förlängningen

(Bjuv, 2019-04-01)

#2113

Nu får det räcka med allt våld som pågår i hemmen och i samhället. Vi är snart i år 2020, men i de här frågorna är vi eftersatta och det måste ändras nu!

(Upplands Väsby , 2019-04-01)

#2114

Jag har väntat färdigt på daltandet med kvinnomisshandlare.
Att någon anser sig ha rätt att för evigt förändra någons liv, framtid och självbild!

(Falun, 2019-04-01)

#2117

Alla vuxna har ett ansvar att skydda alla barn från fysisk och psykisk våld. Alla barn föds goda o oskyldiga och det är allas skyldighet (vårdnadshavare el inte) att se till att barn ska få växa upp i trygg miljö och få rätten att just vara ett BARN och få växa upp utan massa beskymmer som vuxna orsakar. Inget barn ska behöva bära en sådan börda på sina axlar el känslan av maktlöshet som sedan kan ge fortsatta men för livet såsom PTSD , personlighetsstörning och div diagnoser. Våra barn är vår framtid och vår skyldighet är att låta barnen få tryggheten att formas till så bra människor som möjligt och dom i sin tur kan göra det tryggare för deras nästa generation.

(Malmö, 2019-04-01)

#2121

Mina barns mamma lever i ett destruktivt förhållande just nu.
Hon är min ex fru. Och jag står och ser på detta hemska som händer!!
Det är frustrerande att polisen inte gör nått åt detta, eller samhället rättare sagt.

(Vårgårda, 2019-04-02)

#2125

Jag håller med om att lagen måste ändras för att skydda barnet.

(Kungsbacka, 2019-04-02)

#2128

För att jag och mina barn varit utsatta av psykisk våld , hot, mm. Men det var mera synd om förövaren än oss. Fick inget stöd av polis, åklagare. Kvinnojouren i Motala var ett stort stöd .

(Motala, 2019-04-02)

#2134

Jag skriver under av flera anledningar:
- är nära anhörig till ngn som utsatts/utsätts
-arbetar som skolledare och gör flera orosanmälningar varje läsår utifrån vad barn berättar om
- är trött på att läsa om mäns våld mot kvinnor och barn och se hur ”lindrigt” de kommer undan och framställs som offer när mammor till slut vågar ansöka om enskild vårdnad, enda sättet att skydda sitt/sina barn och sig själva
- vill ha en förstärkt lagstiftning där bevisbördan minskar för den utsatte och där MFV (mottagning för våldsutsatta), psykologer, traumabehandlare mfl expertis tas tillvara och används i rättegångar mot de här männen
-för att kvinnor och barn ska få chansen att återta sina liv och känna både skydd och trygghet
-för att fler yrkesgrupper behöver utbildas, skola och förskola bland annat. Fler måste se och förstå tecknen

(Mullsjö, 2019-04-03)

#2138

Barnkonventionen...
M.m.

(Stockholm, 2019-04-03)

#2141

Tycker man borde ändra lagen mot frånvarande föräldrar! Varför ska dem ha så mycket rättigheter när dem valt bort sit barn i flera år innan. Det sägs att barnet har rätt till båda föräldrarna men det är ALDRIG någon som frågar OM barnet vill ha kontakt med en främmande människa & framför allt ensam då?

(Linköping, 2019-04-03)

#2143

Känns självklart

(Kungälv, 2019-04-03)

#2158

Har själv varit drabbad och vi behöver en lagändring

(Stockholm , 2019-04-06)

#2159

Kvinnor och barn är människor, med rätt till trygga liv utan fysisk och psykisk våld!

(Torshälla, 2019-04-06)

#2162

För att rädda barnen!

(Kumla, 2019-04-07)

#2173

En självklarhet.

(Sävedalen , 2019-04-09)

#2178

Kan inte komma på ett enda argument till varför en inte skulle skriva på

(Södertälje, 2019-04-09)

#2181

Mina barn är under psykisk misshandel och manipulation av sin narcissistiska pappa. De är i hans klor. Han är inte sanningsenlig och har nu sett till att vända dem emot mig. Kunskap om narcissism verkar vara alldeles för dålig på soc och fam.rätt samt domstol

(Åkersberga, 2019-04-09)

#2184

Blev själv slagen dagligen av en elak far. Det tog slut först när det blev skilsmässa. Jag var då nio år. Såg inte gubbjäveln på 23 år och tur var väl det......

(Tystberga, 2019-04-09)

#2189

inget barn skall utsättas för detta

(Boda Kyrkby, 2019-04-09)

#2190

Barnkonventionen måste efterlevas!

(Örebro, 2019-04-09)

#2193

Vi måste skydda våra barn och stå upp för deras rätt.
Inga fler barn ska behöva må dåligt pga fysisk och psykisk misshandel.

(Trelleborg, 2019-04-09)

#2196

Detta är så viktigt - barnen måste skyddas.

(Ulricehamn , 2019-04-09)

#2200

Viktig fråga!

(Örebro , 2019-04-09)