Stoppa flytten!

Kommentarer

#9

Jag skriver under på grund av att jag håller med fullständigt.

(Uppsala, 2017-03-31)

#17

Beslutet tagit ovanför huvudena på studenterna där men glömmer bort att räkna med psykosociala kostnader m.m. som drabbar eleverna. Man skall då också veta att flera av klasserna redan flyttats "temporärt" från Katedralsskolans vanliga lokaler, vilket nu får en mycket cynisk innebörd, dvs att de inte får flytta tillbaka utan vidare. Vissa elever kan man alltså offra och det utan att de engageras i samtalen kring en lösning.

(Uppsala, 2017-03-31)

#18

STOPPA FLYTTEN!! Helt oacceptabelt och absurt!!

(Uppsala, 2017-03-31)

#29

Jag skriver under på den här namninsamlingen då jag tycker det inte getts tillräcklig anledning för att flytta på så många elever. Dessutom tvingas SPRINT flytta från Katedralskolsn utan någon plan. Varken elever eller lärare vet var de kommer hamna. Det går inte för sig.

(Kiruna, 2017-03-31)

#36

Det kan inte vara nödvändigt och det är absolut inte rationellt att jämnt och ständigt skjutsa runt Uppsalas gymnasieelever från plats till plats. Jag gick på Katte i tre år, jag vet att det finns pengar i skolbudgeten. Jävligt mycket pengar, men de går till jävligt konstiga saker. Jag vet också att elevinflytandet är ett skämt med en totalt opolitisk elevkår och en skolledning som dokumenterat skiter i de röster som höjs via skolrådssystemet. Om Kattes budget slutade slösas bort på skrytprojekt som internationella utbyten, som ett privilegierat fåtal kan ta del av, eller olika jippon, shower och kändisbesök som bara gynnar rektorns personliga varumärke, då skulle man kanske kunna sluta ständigt jaga den billigaste tänkbara lösningen i FAKTISKT VIKTIGA FRÅGOR som SKOLANS LOKALER. Man offrar utbildningskvaliteten, elevallmänhetens vardag och personalens arbetsvillkor för en massa skitsaker, det är i alla fall den bilden man får när man kollar på vad som kommuniceras ut från ledningshåll. Jag hoppas att den här namninsamlingen gör någon beslutsfattare jävligt obekväm.

(Uppsala, 2017-03-31)

#42

Gymnasielever har rätt till en bra arbetsmilljö precis som vuxna!

(Storvreta, 2017-03-31)

#49

Ett löjeväckande förslag som helt tycks sakna elevperspektiv.

(Uppsala, 2017-03-31)

#53

Politikerna som bestämt detta inte tar hänsyn till oss elever och personal på 3 skolor som blir drabbade (Katedral, GUC, Fyris). De gjorde denna planering när de inte visste hur läget skulle se ut idag. De måste tänka om nu när förutsättningarna inte är som de trodde.

(Uppsala, 2017-03-31)

#59

Detta berör mig, min klass, och andra elever på Katedralskolan.

(Uppsala, 2017-03-31)

#64

Jag skriver under eftersom detta beslut är fullkomligt absurt och kommer förstöra alltför många ungdomars utbildning och välmående.

(Uppsala, 2017-03-31)

#67

Jag skriver under pga att jag INTE vill att vi elever ska behöva byta byggnad IGEN. Och då den mörka byggnaden som vi inte vill ha. Alla elever på katte vill ha kvar byggnaden men ingen har frågat oss elever! De har bara gått bakom vår rygg och gjort vad de tycker är bäst och inte vad vi eller som ändå går i skolan vill. Det är viktigt att vi eller tar ställning och visar att vi mottycker i detta besked. Vi blev lovade att få gå i västra byggnaden i 3:an men nu får vi inte ens det. Då måste de låta oss ha kvar byggnaden för vår trygghet och för en positiv skolgång till oss elever. Detta skulle inte behövt hända.

(Uppsala, 2017-03-31)

#69

En av anledningarna till at jag började på katte var för att katte skulle få helt nya och fräscha lokaler. Skolan hade jag hört väldigt gott om men när jag fick veta att mitt sista år skulle bli i nyrenoverade lokaler så nappade jag direkt. Att få gå på katte Ö kunde jag leva med när jag visste att sista året skulle bli helt sprillans. Vi sammare kände oss dock lite utanför på katte Ö då nästan alla aktiviteter sätts på Västra. När jag senare under förra året fick veta att katte västra inte var något alternativ längre att gå på fick många en stor besvikelse över att västra aldrig skulle bli en del av vår skolgång. När även en besvikelse kom att katte östra inte längre skulle bli en del av oss kom nästa smäll i ansiktet. När man väll blivit hemmastadd i fina lokaler och äntligen känt att detta blivit en del av katte började det kännas väldigt bra. När vi bara för några veckor sedan fått veta att östra ska tas ifrån oss IGEN kunde jag inte bara sitta där och inte göra någonting. Att kommunerna, skolpolitikerna och skolan vill att skolan ska vara en trygg miljö för elever att gå i funkar INTE när man återigen schyfflas bort från våra lokaler, VÅRAN skola. Varför ska vi ÅTERIGEN behöva flytta på oss, är det verkligen nyttigt för oss elever?? Vår trygghet, katteandan, gemenskapen, skollusten försvinner helt, skolan blir inte densamma, och det är det inte bara jag som håller med om. Vissa har även helt tappat lusten att komma till skolan efter detta beslut, ni vill göra det bättre för oss elever, men då är det inte rätt att förstöra våra sista år i skola, våra sista år som tonåringar, våra sista år innan vuxenlivet.

(Uppsala, 2017-03-31)

#70

Jag går på Guc och vill inte flytta.

(Uppsala, 2017-03-31)

#74

Jag skriver på för SPRINT-elevernas skull. De flesta mår redan psykiskt dåligt, riktigt dåligt, och de behöver trygghret och intrycket av att vara välkomna här. Det här beslutet är katastrofalt för integrationens och deras psykiska hälsas skull, vilket kommer att ha sina konsekvenser i framtiden. Om SPRINT-eleverna däremot fick en bättre chans här skulle det kunna gynna hela Uppsalas framtid. Kommunen må tjäna pengar på det här i stunden, men i framtiden kommer de få betala!

(Uppsala, 2017-03-31)

#77

Ni vet varför

(Uppsala, 2017-03-31)

#81

Vill ej flytta på GUC för känner stt detta inte är bra för min utbildning

(Uppsala, 2017-03-31)

#83

Vi ska inte behöva flytta från vår katedral del

(Uppsala, 2017-03-31)

#95

Eftersom jag som elev på katedral östra vet att detta kommer leda till en otrivsam miljö
Även för att separationen med sprint eleverna bidrar till segregation vilket jag ser som ett stort problem och det är även något som politiker påstår sig vara emot.

(Uppsala , 2017-03-31)

#96

Det är fruktansvärt att rycka upp SPRINT eleverna från den trygga miljön de äntligen har lyckats bli en del av. Det är helt omoraliskt att flytta på SPRINT-eleverna bara för att de inte har föräldrar som kan försvara dem inför kommunen.

(Uppsala, 2017-03-31)

#107

FUCK SEGREGATION DET ÄR INTE OK

(Uppsala, 2017-03-31)

#112

Jag trivs för bra på östra för att flytta :(

(Uppsala, 2017-03-31)

#118

Trots splittringen mellan Katte västra och Katte östra så har jag funnit trygghet på östra och jag trivs faktiskt väldigt bra med hur det är nu, trots omständigheterna. Det finns lagom plats för studier plus att lärarna har bra kontakt med oss elever då de har sina lärarum utspridda på alla plan. Jag känner att denna uppdelning löste problemet med renoveringen ganska bra för alla. Snälla låt oss inte förlora det vi har byggt upp, vi elever och lärare står enade om att vårat välmående skulle försämras av ännu en flytt för att inte tala om hur våra SPRINT-elever blir totalt undansopade. Vi ber er att ta våra upplevelser av detta till hänsyn och för en gångs skull välja vårat välmående före pengar.

(Uppsala, 2017-04-01)

#124

jag skriver under pågrund utav att stötta min syster nellie, elev på GUC

(Uppsala , 2017-04-01)

#128

Det som annars kommer hända verkar enbart negativt. Dessutom har jag sökt till Katte i gymnasievalet.

(Uppsala, 2017-04-01)

#139

Jag skriver på på grund av att jag är frivillig

(Uppsala, 2017-04-01)

#146

Detta påverkar mig personligen, och vill inte att denna flytten ska hända.

(Uppsala, 2017-04-01)

#154

Elevernas hälsa bör inräknas! Beslutet borde göras om och bättre.

(Uppsala, 2017-04-01)

#156

För att flytten kommer isolera människor som redan är isolerade i samhället ännumera.

(Uppsala, 2017-04-01)

#157

SPRINT är en av de viktigaste och mest effektiva integrationsprocesser vi har (vilket inte är många) och de behövs ta vara på och inte försvåra!

(Uppsala, 2017-04-01)

#169

Det är nog stökigt som det är med ombyggnden, utan att flytta om igen!!!

(Untra, 2017-04-01)

#174

Jag är också en elev vid Katedralskolan och jag tycker att denna behandling av SPRINT-eleverna (såväl som de andra eleverna) är omöjligt. Detta är inte heller första gången som skolan inta har tänkte på elevernas bästa, men bara haft pengarna i tankarna. Om eleverna flyttas så bekräftar det här bara mina negativa tankar kring den här skolan.

(Uppsala, 2017-04-02)

#176

Pågrund av allt de som blivit sagt i texten. Men också för att jag valde katedral för att det var en fin gammal skola. Ska vi nu flytta in i nya lokaler som är byggda bara 30 år sen? Nej tack!

(Uppsala, 2017-04-02)

#181

Jag skriver under då jag inte kan se en förklaring från Katedralskolans håll för varför man väljer att flytta på sprint vilken känns dominerande jämfört med exempelvis hum programmet, nu menar jag absolut inte att man ska flytta på hum men vad gör hum elever viktigare än sprint? Alla elev ska väl vara lika viktiga? Dessutom känner Jag inte att det är rättvist att elever söker till den fantastiks Katedralskolan med dess oerhört mysiga lokaler men istället får spendera sina tre år i andra lokaler. Jag förstår att det pågår renoveringar men varför inte dela upp det rättvist så ALLA klasser från ALLA program får vara där ( även om alla labb-salar finns i stora byggnaden, naturare labbar inte hela skoldagen) någon gång. På så sätt bör alla vara nöjda med sitt val av skola och arbetsmiljön lever upp till ens förväntningar!

(Uppsala, 2017-04-02)

#185

Det är fel att vi ska behöva flytta på oss och förlora den lilla kattekänslan som finns på östra.

(Uppsala, 2017-04-02)

#197

Jag ber Uppsala kommun att besinna sig! Att byta plats på fungerande verksamheter, med de störningar som det innebär, kräver mycket starka argument. Vad är argumenten?

(Uppsala, 2017-04-02)