Separera blandrasavel/huskattavel från registrerad avel på BLOCKET

På Blocket blandas i dagsläget annonser med blandrasdjur med renavlade djur.

I många fall rubriceras katter och hunder utan stamtavla eller registreringsbevis som renrasiga, ibland för samma pris som de som är registrerade, ibland för låga summor med motivering att man ej vill registrera för att hålla priet nere.

Det är också vanligt att annonsören skriver att djuren är sundare än deras renrasiga artfränder, vilket i många fall är taget ur luften som ett säljknep.

Rasuppfödare har nu fått nog av dessa annonser där dels rasringars och registrerade uppfödares arbete förringas, men också konsumenter luras att köpa en vara som inte stämmer överens med verkligheten.

Vi vill att Blocket separerar annonser för renavlade djur som har registreringsbevis från de övriga annonserna.

Vi vill att Blocket ställer högre krav på annonser där djur sägs vara av viss ras, registreringsnummer på föräldrar eller avkomma bör framgå alternativt/och stamnamn på uppfödaren.

Annonser där annonsör inte kan uppge detta eller där annonsör skriver att djuret saknar stamtavla ska ALLTID läggas på annonssida för blandrasdjur (i enighet med SKK och SVERAKs definition av renrasig vs blandras) för att inte förvirra konsument.
Annonsör av sådant djur bör ej få benämna annons med rasnamn utan just Huskatt/blandras.

MVH//


Malin Demervall - Ordförande SPEXUS-Svenska Perser & Exotic Uppfödare i Samverkan    Kontakta namninsamlingens skapare